6. janvārī norisinājās LBL2 basketbola komandas Latvijas Universitāte/BS Rīga pirmā 2019. gada mājas spēle pret Rīgas Stradiņa Universitāti (RSU). Ar iepriekšējo spēli Latvijas Universitāte/BS Rīga komanda iesāka LBL2 otro posmu un cīņu par 1. – 12. vietu. Otro posmu komanda ir iesākusi ar divām uzvarām, pirmajā spēlē uzveicot BK Jelgavas/LLU komandu un arī spēle pret RSU vienību noslēdzās ar pārliecinošu uzvaru (108:84).

Spēles sākumā mājinieki nerādīja izcilu sniegumu, izpildot vairākus neprecīzus metienus, ko savā labā izmantoja RSU, gūstot piecus punktus pēc kārtas un izvirzoties vadībā ar rezultātu 0:5. Latvijas Universitāte/BS Rīga labā Ričards Mugurēvičs ar precīzu trīspunktu metienu atklāja rezultātu (3:5), kam sekoja pārķerta bumba aizsardzībā no Nika Salenieka puses un, realizējot divu punktu metienu, rezultāts spēles otrajā minūtē bija 5:5. Turpmākajās spēles minūtēs mājinieki pārņēma spēles vadību, iegūstot astoņu punktu pārsvaru (19:11). Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 23:14.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar RSU komandas spēlētāja Jura Šapovalova personisko piezīmi pret Niku Salenieku, kurš, realizējot vienu soda metienu, palielināja laukuma saimnieku komandas pārsvaru par desmit punktiem (24:10). Nākamajās spēles divās minūtēs sekoja divi precīzi divpunktu metieni un izprovocēta piezīme uzbrukumā no RSU puses, rezultāta starpību samazinot par pieciem punktiem (26:21). Tomēr, mājinieki neļāva viesiem turpināt dominēt laukumā un ar precīziem metieniem atguva astoņu punktu pārsvaru (29:21). Turpmākajās otrās ceturtdaļas minūtēs RSU komanda neizrādīja prettestību pret mājiniekiem un pirmo puslaiku Latvijas Universitāte/BS Rīga komanda uzvarēja ar 50:41.

Otrā puslaika ievads veiksmīgāk aizritēja mājiniekiem, kuri guva desmit punktus pēc kārtas (60:41). Pirmos punktus trešajā ceturtdaļā RSU komanda guva pēc nospēlētam nepilnām divām minūtēm (60:43). Turpinājumā abas komandaa apmainījās ar realizētiem metieniem. Ceturtdaļas noslēgumā RSU komanda guva četrus punktus pēc kārtas, tomēr tas neglāba viesus no lielās punktu starpības, un trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 76:64.

Pēdējā spēles ceturkšņa sākumā Latvijas Universitāte/BS Rīga komandas spēlētājs Kārlis Daga-Krūmiņš guva divus punktus (78:64), kam sekoja vēl seši gūti punkti Latvijas Universitāte/BS Rīga komandas labā (84:64). Pēdējā ceturkšņa ceturtajā minūtē Aivars Dambis realizēja trīs punktu metienu un rezultāts uz tablo sasniedza 90 punktu atzīmi (91:64). Gūstot vēl sešus punktus un pietuvinot rezultātu 100 punktu robežai, spēles liktenis jau bija nolemts, tomēr mājinieki savu pārsvaru turpināja palielināt. Pie rezultāta 102:73 tika sasniegta spēles lielākā punktu starpība – 29 punkti. Atskanot spēles beigu signālam, Latvijas Universitāte/BS Rīga komanda svinēja otro uzvaru pēc kārtas ar rezultātu 108:84.

Latvijas Universitāte/BS Rīga – RSU : 108:84 (23:14;27:27;26:23;32:20).

Latvijas Universitāte/BS Rīga: Kārlis Daga-Krūmiņš (17p.), Gustavs Kārlis Kampuss (17p.), Niks Salenieks (16p.), Alberts Putāns (16p.), Artis Arnītis (13p.), Aivars Dambis (11p.), Rihards Aleksandrovs (4p.), Teodors Bergmanis.

Dalīties