No 21. decembra līdz 22. decembrim norisināsies Latvijas Universitātes basketbola sistēmas izveidotā “BK LU Attīstības nometne”. Sadarbojoties ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) un “Prime athlete management”, arī šogad ielūgti pašmāju jaunie talanti no dažādām Latvijas pilsētām.

Latvijas Universitātes basketbola sistēmas mērķis ir identificēt talantus un radīt ideālus apstākļus šī talanta izkopšanai Latvijas un Eiropas basketbolam. Divu dienu intensīvā treniņu procesā valsts perspektīvākajiem jaunajiem basketbolistiem būs iespēja gūt priekšstatu par profesionālo sportu, uzsverot gan darbu basketbola laukumā, gan ārpus tā.

Arī šogad nometnes vecākais treneris un treniņprocesa plāna sastādītājs ir Latvijas Universitātes basketbola sistēmas LBL2 komandas “Latvijas Universitāte/BS Rīga” galvenais treneris Edijs Šlesers. Treniņu procesu vadīs arī profesionāli un Latvijas basketbola valstsvienību sastāvos iekļautie treneri, kā Guntis Endzels (BK “Latvijas Universitāte” galvenais treneris un Latvijas sieviešu valstsvienības treneris), Gunārs Gailītis (BK “Latvijas Universitāte” treneris un Latvijas U18 valstsvienības treneris), Ivars Ikstens (BK “Latvijas Universitāte”, Latvijas vīriešu, sieviešu valstsvienību fiziskās sagatavotības treneris), Sintija Priede (BK “Latvijas Universitāte” un Latvijas U16 sieviešu komandas fizioterapeite).

Latvijas Universitāte basketbola sistēma organizē šāda veida nometnes, ar mērķi aktualizēt Latvijas basketbola sistēmas esošās problēmas, kā, piemēram, nepietiekami daudzpusīga attīstības un izglītošanas programmu piedāvāšana, ārpus laukuma izglītībai, ķermeņa attīstībai, uzturam. Tādēļ, “BK LU attīstības nometne” sniegs iespēju jauniem sportistiem apzināties šo procesu nozīmi viņu attīstībā, it īpaši aktuālajā vecumā.

Darbā ar jaunajiem sportistiem un personiskajiem ieteikumiem, padomiem dalīsies viesi, kā “Prime athlete management” īpašnieks un aģents Raivis Ušackis, kurš ir šīs nometnes viens no atbalstītājiem jau vairākus gadus. Latvijas Universitātes basketbola sistēmas absolvents, basketbola komandas “Ogre” spēlētājs  - Kristaps Dārgais. Latvijas Republikas Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.   Nometnes idejas autors  - Uģis Bisenieks.  Nometnes norises koordinators - Edmunds Mekers. Treniņprocesa plāna sastādītājs un vadītājs - Edijs Šlesers.

 

Dalīties