2. februārī plkst. 16.00 Ojāra Vācieša muzejā (Rīgā, O. Vācieša ielā 19) tiks atklāta mākslinieces Aijas Princes gleznu izstāde "VELTĪJUMS DZEJNIEKAM".

Mākslinieces Aija Princes pirmā izstāde tika sarīkota Dobelē 1989. gadā. Kopš 1990. gada māksliniecei ir bijušas personālizstādes Rīgā, Jūrmalā, Tukumā, Saldū, Valmierā, Jelgavā, Cēsīs, Rūjienā, kā arī Lietuvā, Norvēģijā un ASV. Aijas Princes darbi atrodas Dobeles Novadpētniecības muzeja fondu kolekcijā, privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Šveicē, Norvēģijā, Dānijā, Krievijā, Portugālē, ASV, Kanādā, Austrālijā, Francijā un citās valstīs.

Šo gleznu izstādi veidot iedvesmojusi Ojāra Vācieša dzeja. Māksliniece saka: "Izstāde "Veltījums dzejniekam" veidota, lasot viņa dzeju. Šogad Ojāra Vācieša gads – tāpēc pēc pusaudžu gadiem, kad pirmo reizi sastapos ar šo dzeju, atkal esmu tajā veldzējusies. Sevišķi mani uzrunā dzejnieka drosme, degot par Latviju un saucot vēstures pagriezienus īstajos vārdos, bet tikpat tuva ir arī viņa dzimtās puses un Latvijas dabas mīlestība un dzejnieka mīlas dzeja, kas ir dziļa un atkailināta, tāpēc savās gleznās, caur dabas tēlojumiem, pieskaros tieši šai tēmai, pret kuru, ceru, neviens lasītājs un skatītājs nevar palikt vienaldzīgs."

Šajā izstādē uzmanības centrā liktas ainavas. Visbiežāk noskaņas tvertas tieši Zemgalē, Dobeles pusē, kas ir mākslinieces dzīvesvieta. Vienā no gleznām iemūžināts arī vēsturiskais Ojāra Vācieša muzeja nams. Dabas krāsu pasaule ir tā, kas apbur gleznotāju, izraisa apbrīnu un sniedz iespēju gremdēties savās pārdomās. 

Dalīties