Pēc pus gada pārtraukuma, 17. septembrī sākās Latvijas 28. čempionāts florbolā 1. līgā vīriešiem. Komanda “Latvijas Universitāte/ FS Masters” ir aizvadījusi jau 3 spēles. Visās 3 spēlēs ir guvusi uzvaras un nodrošinājusi pašlaik 1. vietu Rietumu konferencē.

Latvijas Universitāte/ FS Masters atklāja sezonu un 1. spēli aizvadīja 20. septembrī Ogrē, pret komandu “FK Ogres Vilki”, kura pagājušajā sezonā kā pēdējie izkrita no augstākās līgas. Spēle iesākās visai mierīgi, kur 1. periodu LU/ FS Masters noslēdza ar minimālu pārsvaru 1:0. 2. un 3. periods bija saspringtāks, bet LU/ FS Masters turpināja audzēt pārsvaru, pabeidzot spēli ar pārliecinošu uzvaru - 5:1. Pārliecinoši labākais spēlētājs LU/ FS Masters rindās bija vārtusargs #31 Roberts Brants, kurš atvarīja 96% pretninieku raidītos metienus.

2. spēle tika aizvadīta mājās, Elektrum Olimpiskajā centrā, pret komandu „FK Kurši FSS”. Pirmajos 2 periodos LU/ FS Masters spēle iesākās smagnēji, nespēja realizēt vienkāršus momentus un epizodiski nostrādāt aizsardzībā. Pēc 2. perioda pārtraukumā rīdzinieki sakārtoja savu aizsardzību un uzbrukumu, līdz ar to spēle noslēdzās ar pārliecinošu uzvaru mājiniekiem, 12:4, sūtot „FK Kurši FSS” mājās ar 0 punktiem kabatā. Labākais mājinieku rindās bija #2 Jurģis Aizupietis, kura kontā 4 punkti (3+1, hattrick).

Uz 3. spēli LU/ FS Masters aizvadīja izbraukumā, dodoties uz tālo Grobiņu, kur spēkojās ar komandu „Leģions/ Grobiņas SC”. Ar Grobiņas komandu spēle bija vissaspringtākā un interesantākā līdz šim. 1. un 2. periodā rīdzinieki visu laiku bija iedzinējos. Spēle negāja no rokas, tika pelnīti nevajadzīgi noraidījumi, nespēja raidīt bumbiņu pretinieku vārtos, kā arī nosargāt savējos. 2. periods noslēdzās 4:6 - „Leģions/ Grobiņas SC” labā. 3. periodu viesi sāka ar -2, kur jau 1. minūtē tika atgūti vieni vārti, samazinot pārsvaru līdz minimumam. 4 minūtes pirms beigām, viens no jaunajiem spēlētājiem, #23 Nikolass Rukavišņikovs, guva vārtus, panākot neizšķirtu 6:6. Tajā brīdi LU/ FS Masters bija uz emociju viļņa, kas deva vēl lielāku pārliecību, ka var uzvarēt pieredzējušo mājinieku komandu. 2 minūtes pirms beigām Latvijas Universitāte/ FS Masters parādīja raksturu un guva 7. vārtus. Šie vārti  #9 Mareka Brutāna kontā, kurš nodrošināja uzvaru savai komandai. Par labāko spēlētāju tika atzīts 2 vārtu un 2 rezultatīvu piespēļu autors - #9 Mareks Brutāns.

Komandas vecākā un pieredzes bagātākā spēlētāja, #9 Mareka Brutāna, komentārs par sākušos sezonu.

“ Esmu priecīgs par sezonas sākšanos. Kā jau katru gadu LU/ FS Masters komandā pamainās sastāvs - parādās jauni, talantīgi spēlētāji no FS Masters sistēmas. Esam iesākuši sezonu uz pozitīvas nots, 3 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras. Uzskatu, ka šīs trīs spēles bija ļoti laba pieredze jaunākajiem spēlētājiem, kas aizvada pirmo sezonu Latvijas florbola čempionātā vīriešiem. Katra spēle bija ar savu gaitu, izbaudījām dažādas emociju gammas. Uzskatu, ka pusgada pārtraukums, sakarā ar Covid-19, šo sezonu nav ietekmējis. Kopā ar komandu sākām trenēties un gatavoties jaunajai sezonai jau no jūlija, tāpēc ar katru treniņu paliekam tikai stiprāki un saliedētāki, kā komanda.Toties karantīnas laikā, FS Masters kluba spēlētājiem bija iespēja trenēties no mājām, pildīt treneru dotās treniņu programmas - visu laiku bijām formā.

P. S. Mazliet žēl par atcelto pagājušo sezonu, domāju, ka komandai bija labas iespējas pacīnīties par čempiona titulu.”

Nākamo spēli Latvijas Universitāte/ FS Masters aizvadīs jau piektdien, plkst. 20:30, Elektrum Olimpiskajā centrā, kur, Rīgas derbijā, savā starpā nūjas krustos divas universitātes komandas „LU/ FS Masters” pret „RTU/ Rockets 1”. Latvijas Universitāte aicina līdzjutējus ierasties pirms spēles laicīgi, jo skatītāju skaits ir ierobežots - 80 vietas.

Atgādinām, ka ieeja ir bez maksas! Tiekamies!

Dalīties