Sestdien, 18. janvārī, no plkst. 9.45 LU Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3, notiks Latvijas Astronomija biedrības, LFSA un LU FMOF organizēts seminārs Latvijas izglītības iestāžu fizikas un dabaszinību skolotājiem un eksakto zinātņu studentiem Astronomijas izglītība Latvijā.

Semināra Astronomijas izglītība Latvijā apmeklētājiem – Latvijas izglītības iestāžu fizikas un dabaszinību skolotājiem, kā arī citiem interesentiem būs iespēja piedalīties deviņās lekcijās par dažādām ar astronomijas izglītību saistītām tēmām. Semināra rīta cēlienā ar lekciju Mobilās lietotnes astronomijā. ESO jaunumi klātesošos uzrunās Mārtiņš Gills no Latvijas Astronomijas biedrības (LAB). Turpinājumā par ideāla laika un vietas meklēšanu astronomiskajiem novērojumiem stāstīs LAB valdes priekšsēdētājs Māris Krastiņš. Semināru turpinot, klātesošos uzrunās StarSpace observatorijas īpašniece Anna Gintere ar lekciju No teleskopa līdz zobārsta kabinetam.

Pusdienlaikā ar Nobela prēmiju fizikā 2019. gadā iepazīstinās astronoms Ilgonis Vilks, bet rīta cēlienu noslēgs projekta Skola2030 dalībnieces, fizikas skolotājas Andas Priedītes lekcija Astronomijas jautājumi vidusskolas standartā un fizikas mācību priekšmeta programmā.

Pēcpusdienā ar dalībniekiem par tēmu Kosmosa izpēte sociālajos tīklos runās Pumpuru vidusskolas fizikas skolotāja Ausma Bruņeniece. Semināru turpinās LU FMOF docentes Ineses Dudarevas lekcija Debess objektu fotografēšana ar Mikro Observatorijas robotisko teleskopu, bet Ina Domina no Olaines 1. vidusskolas klātesošajiem pastāstīs par pieredzi astronomijas mācīšanā ar spēļu palīdzību. Semināru noslēgs tehniskās jaunrades nama Annas 2 Astronomijas pulciņa un Pētniecības un eksperimentu laboratorijas skolotāja Iveta Murāne ar stāstījumu Ko dara astronomijas pulciņa skolēni – miniplenetārijs.

Plkst. 15.30 visiem semināra dalībniekiem Ilgoņa Vilka vadībā būs iespēja apmeklēt LU Astronomisko torni, Raiņa bulvārī 19.

Semināra Astronomijas izglītība Latvijā programma ir saskaņota Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā un skolotāji, kas pieteiksies norādītajā saitē un piedalīsies seminārā, saņems apliecību par pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas Astronomijas izglītība Latvijā apguvi 8 h apjomā.

Dalība seminārā bezmaksas ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 15. janvārim, aizpildot anketu. Dalībnieku skaits ir ierobežots.

PROGRAMMA

Nākamā LFSA un LU FMOF organizētā nodarbība fizikas skolotājiem notiks 8. februārī. Informācijai var sekot LU FMOF tīmekļa vietnē un Facebook lapā, kā arī Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas tīmekļa vietnē vai Facebook lapā.

Par FMOF FN lekcijām fizikas skolotājiem

LU FMOF apvieno pasniedzējus un pētniekus, kas ikdienā sagatavo jaunos fizikas skolotājus un fiziķus un nodarbojas ar aktuāliem zinātniskiem pētījumiem. Esot starptautiskajā zinātniskajā apritē, fakultātes akadēmiskais personāls labi orientējas savas tematikas aktualitātēs, tomēr līdz šim reti ar to ir iepazīstinājis plašāku sabiedrību. Publiskās lekcijas fizikā  tiek organizētas pateicoties Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas izrādītajai interesei.

Par Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju.

Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA) ir Latvijas mācību iestāžu fizikas skolotāju un ar fiziku saistīto profesiju darbinieku brīvprātīga, radoša un neatkarīga  bezpeļņas biedrība, kuras darbības mērķis ir rūpes par savu biedru profesionālo izaugsmi un radošo spēju izkopšanu.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā, medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties