“Zinātnes kafejnīca” jaunā formātā! Turpmāk sarunas par Latvijas Universitātes (LU) zinātnieku sasniegumiem un aktualitātēm zinātnē būs pieejamas jaunā raidierakstā “Zinātnes kafejnīca”.

TIEŠRAIDE

Katras epizodes centrā būs LU zinātnes personība, kurai nesen uzsākts vai pabeigts aktuāls pētījums, kas spējis satricināt ne tikai Latvijas, bet arī pasaules zinātnes āres, pierādot, ka Latvijā ir spēcīgi zinātnieki, kuru ieguldījums zinātnē ir neatsverams. 

Lai sarunas viegli raisītos, raidierakstam nebūs pastāvīga vadītāja, bet katrai epizodei savs vadītājs, kurš tēmā jūtas kā zivs ūdenī. Tāpēc raidījuma tandēms būs katru reizi citāds, vadītāja lomu uzņemoties arī studentiem. 

Pirmās epizodes viesis – prof. Zanda Rubene 

Pirmās epizodes viesis būs Latvijā labi pazīstama izglītības zinātņu profesore, LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes vadošā pētniece un prodekāne zinātnes jautājumos, LU Doktora studiju programmas “Izglītības zinātnes” direktore prof. Zanda Rubene, kurai martā iznākusi grāmata «Digitālā bērnība». Prof. Z. Rubenes zinātniskās intereses jau vairāk kā desmit gadus ir saistītas ar mediju pedagoģiju un bērnības jautājumiem.  

Tuvojas skolēnu vasaras brīvlaiks un jo īpaši svarīgi ir aktualizēt bērnības koncepta evolūciju digitālajā laikmetā, lai saprastu kā mūsdienu tehnoloģijas ietekmē bērnus un to attīstību. 

“Kamēr bērns nepiekļuva informācijai, kas bija domāta pieaugušajiem, tikmēr viņus varēja mēģināt laimīgajā nezināšanā noturēt, bet situācija, kurā viņam ir iespēja teorētiski piekļūt jebkādai informācijai, viņa nezināšana viņa dzīvi drošāku nepadara,” uzsver Z. Rubene.  

Par jaunizdoto grāmatu, par izglītības zinātnēm un bērnību Z. Rubeni izjautās profesors, doktora studiju programmas "Psiholoģija" direktors Ivars Austers.  

Pirmā epizode iznāks 24. aprīlī, un to varēs skatīties un klausīties LU sociālajos medijos Facebook un YouTube, kā arī Radio NABA programmā

 

Dalīties