Aizvadītajā svētdienā, Lielvārdes sporta centrā, saspringtā spēlē čempiona titulu 1.līgā izcīnīja “Latvijas Universitāte / FS Masters” florbola komanda.

Ceļš uz finālu LU florbolistiem izvērtās dramatisks un notikumiem bagāts. Pēc aizvadītā regulārā turnīra, komanda ierindojās 3.vietā 16 spēlēs izcīnot 11 uzvaras. Tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēles komandai sākās ceturtdaļfinālā pret “Ķekavas Buldogs” florbolistiem. Sērija izvērtās saspringta un notikumiem bagāta. Kaut arī pirmajā spēlē tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, divas nākamās spēles pārāka izrādījās Ķekavas komanda. Sērijā līdz 3 uzvarām, LU bija nepieciešamas divas uzvaras, kuras tika izcīnītas ar viena vārtu pārsvaru. Izšķirošajā piektajā spēlē uzvaras vārti vien 11 sekundes pirms pamatlaika beigām. Līdz ar to uzvara sērijā ar 3:2 (8:5, 4:9, 4:6, 4:3, 4:3).

Pusfināla sērija izvērtās ne mazāk dramatiska pret komandu no Talsiem. Zaudējot pirmās divas spēles, pirmo spēli pēcspēles metienos, komanda atkal nonāca bezdibeņa malā. Universitātes florbolisti nepadevās un spēja izcīnīt uzvaras nākamajās trijās spēlēs. Uzvara pusfināla sērijā 3:2 (4:5 PM, 3:4, 6:4, 9:2, 7:2).

1.līgas čempioni tika noskaidroti vienā spēlē starp “Latvijas Universitāte / FS Masters” un “Lielvārde” komandām. Pretiniekiem ceļš uz finālu izvērtās daudz ātrāks, uzvarot pusfināla sēriju trijās spēlēs. Fināls iesākās nervozs un piesardzīgs abu komandu izpildījumā. Tomēr LU spēja ātri iegūt nelielu pārsvaru un pēc pirmā perioda atradās vadībā – 3:1. Otrajā trešdaļā katra komanda guva pa vieniem vārtiem, atstājot spēles intrigu uz noslēdzošo periodu. Pašaizliedzīga spēle aizsardzībā neļāva Lielvārdes komandai samazināt rezultāta starpību. Vienīgie trešdaļā gūtie vārti LU florbolistu kontā, kuri tika gūti perioda izskaņā, raidot bumbiņu jau tukšos pretinieku vārtos. Uzvara finālā ar rezultātu 5:2.

“Latvijas Universitāte / FS Masters” uzvaru pirmajā līgā izcīnīja otro reizi vēsturē. Pirmo čempiona titulu izcīnījām pirms septiņiem gadiem un arī toreiz izšķirošo spēli aizvadot Lielvārdes sporta centrā.

Pēc uzvaras 1.līgas čempionātā, “Latvijas Universitātes / FS Masters” komandai priekšā superfināls arēnā “Rīga”. Spēle notiks šo piektdien (15.aprīlī) 13:15 un LU spēkosies ar komandu “Ogres Vilki”. Biļetes uz spēli var iegādāties www.bezrindas.lv un mūsu kluba fanu sektors ir 106.

Dalīties