Šonedēļ “Latvijas Universitāte/FS Masters” klubam pievienojās divi spēlētāji no Čehijas - Tomas Vesely un Jaroslav Váňa. Viņi Latvijā ieradušies Erasmus programmas ietvaros un Latvijas Universitātē nākamo semestri studēs ekonomiku un biznesu. Pateicoties iepriekš uzsāktajai FS Masters sadarbībai ar Čehijas florbola klubiem, šiem spēlētājiem radās iespēja apvienot studijas ar florbola spēlēšanu mūsu klubā.

Trešdien, uzreiz pēc ierašanās Rīgā, spēlētāji paspēja aizvadīt vienu treniņu, bet jau piektdien devās laukumā mūsu 1.līgas komandas “Latvijas Universitāte/FS Masters” sastāvā spēlē pret Talsu komandu. Spēle tika uzvarēta ar pārliecinošu 9:3.

Kādi ir jūsu pirmie iespaidi par Latviju, Rīgu un kā jutāties pirmajā spēlē?

Tomas Vesely (#16): “Pirmie iespaidi ir diezgan labi. Rīga ir skaista pilsēta! Un šajā skaistajā pilsētā ir laba komanda - “Latvijas Universitāte/FS Masters”. Spēlē šoreiz neizdevās parādīt visu savu potenciālu. Spēlēju pirmajā maiņā kopā ar labiem spēlētājiem, kuri ir ar pārliecību par saviem spēkiem un tas man ļoti patīk.”

Jaroslav Váňa (#18): “Rīga ir brīnišķīga, tāpat kā Prāga. Manuprāt, šīs pilsētas ir līdzīgas. Florbols šeit ir nedaudz citādāks kā Čehijā. Šeit vairāk tiek spēlēta fiziska spēle, bet Čehijā - tehniskāka. Šī spēle man bija jauna pieredze, cita komanda, citi spēlētāji un jaunas lietas, kas man jāapgūst.”

Kāda ir jūsu pieredze Čehijas florbolā?

Tomas Vesely: “Iepriekš spēlēju komandā “Butchis”, Čehijas Nacionālajā līgā (pēc spēka 3.līga), taču junioros pārstāvēju “Black Angels”, ar kuriem U18 grupā ieguvām 3.vietu Extra division (augstākajā līgā). Pagājušajā sezona arī Čehijā bija sarežģīta. Līgā, kurā es spēlēju sacensības nenotika, tikai neregulāri treniņi.”

Jaroslav Váňa: Es iepriekš spēlēju klubā “Wizards Praha”, arī Nacionālajā līgā. Šajā klubā esmu pavadījis visu savu spēlētāja karjeru.

Cik ilgi būsiet Latvijā?

Tomas Vesely: “Šeit būsim pusgadu jeb vienu semestri. No pirmdienas abi sāksim studijas Latvijas Universitātē.”

Pirmajā spēlē Tomas un Jaroslav iesaistījās no otrā perioda. Tomas kontā viena piespēle un 2 soda minūtes. Viņš ir uzbrūkoša tipa aizsargs un viņam bija dažas labas iespējas gūt arī vārtus. Jaroslav parādīja drošu un stabilu spēli aizsardzībā, bloķējot vairākus metienus.

Novēlam Jaroslavam un Tomasam izbaudīt laiku Latvijā, iegūt jaunus draugus un vērtīgas zināšanas!

Informācijas avots: FS Masters

Dalīties