Intervija radio NABA studijā. Foto: Antra Sprēde

Pērn Latvijas Universitātes starptautiskā zinātniskā konference pulcēja 16 000 dalībnieku, un šogad dalībnieku skaits varētu būt vēl lielāks, LU radio NABA rīta intervijā lēsa LU Akadēmiskā departamenta vecākā eksperte Aija Erta.

Ikgadējā LU starptautiskajā zinātniskajā konferencē, kas norisinās jau 82. reizi, piedalās visas LU struktūrvienības, visa plašā LU saime, sadarbojoties ar zinātniskajām institūcijām Latvijā un pasaulē. Šogad konferencē pieteiktas 127 sekciju sēdes ar plānoto vairāk kā 2000 referātu skaitu, ietverot plašu tēmu klāstu, aptverot nozīmīgus pētniecības virzienus un inovācijas jomas, kā arī daloties ar darba pieredzi un jaunākajām atziņām. Sekciju darbs aptver 4 zinātņu nozaru blokus. Visvairāk sekciju būs dabaszinātņu nozarei – 49 sēdes, humanitāro zinātņu – 27, medicīnas un veselības zinātnei – 1, sociālajās zinātnēs – 40 un 10 starpdisciplinārās sekciju sēdes. Jāatzīmē, ka medicīnas un veselības zinātnēs zinātniskās konferences darbs ietver sevī vairāk nekā 10 sekciju sēdes.

No fakultātēm visvairāk izceļas Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte, kura organizē 15 sekciju sēdes, tai seko Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte – 14, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte un Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte – katrai pa 12.

“Mudinu īpaši maģistrantūras un doktorantūras studentus piedalīties konferencē, jo tā ir brīnišķīga iespēja saprast, kā notiek pieteikšanās un uzstāšanās. Ne vienmēr ir jābrauc uz citām starptautiskām konferencēm, pie mums ļoti augstā kvalitātē notiek pašu konference, kur varam prezentēt savu pētījumu rezultātus,” raidījumā aicināja Zinta Zālīte-Supe, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes vadošā pētniece.

A. Erta piebilda, ka konference ne tikai kalpo par platformu, kur uzstāties gan topošajiem, gan jaunajiem, gan pieredzējušiem pētniekiem, tā sniedz iespēju izdot rakstu krājumus. Trīs LU fakultāšu – Medicīnas fakultātes, Bioloģijas fakultātes un Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes rakstu krājumi tiek publicēti Web of Science datubāzē, un tas nozīmē, ka tās ir augstas raudzes publikācijas, kas tiek atzītas starptautiski. Arī pārējie konferences dalībnieki izdod vietējos rakstu krājumus, kas tiek ievietoti LU repozitorijā.

Atsevišķās sekciju sēdēs kā klausītājs var pievienoties ikviens interesents, īpaši, ja sēde ieplānota attālināti. Sekciju sēžu programma pieejama konferences mājaslapā. Konferences organizatori aicina izmantot iespēju – apmeklēt konferenci un uzzināt ko jaunu, paplašināt savas zināšanas un uzdot jautājumus zinātniekiem.

Tradicionāli atklāšanas Akadēmiskā plenārsēde notiks 8. februārī plkst. 12.00 LU Mazajā Aulā ar NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktora Jāņa Sārta priekšlasījumu “Kā komunicēt mūsu nākotnes drošību?”

Dalīties

Saistītais saturs

Mihails Kozlovs: Kur esam ceļā uz ES klimata politikas mērķu sasniegšanu?
15.03.2024.

Mihails Kozlovs: Kur esam ceļā uz ES klimata politikas mērķu sasniegšanu?

LU sākas 82. starptautiskā zinātniskā konference
22.01.2024.

LU sākas 82. starptautiskā zinātniskā konference