Svētdien, 3.martā, Elektrum Olimpiskajā centrā tika aizvadīta BK “Latvijas Universitāte” mājas spēle pret Jūrmala Betsafe. Spēle bija īpaša ar to, ka atsākās ikgadējais fakultāšu fanu konkurss, kurā Latvijas Universitātes bijušie un esošie studenti veido fanu grupu un kopīgi apmeklē BK «Latvijas Universitāte» basketbola mājas spēles, kā arī cīnās par dažādām balvām.

Pirmajā mājas spēlē, 3.martā, konkursā piedalījās tikai viena fakultāte - Ķīmijas fakultāte, taču nekas par to īsti neliecināja, jo tribīnēs bija dzirdama bungu rīboņa, skaļi izkliegtie saukļi, kā arī nerimstošs spēks, atbalstot "Latvijas Universitāte" komandu. Ķīmijas fakultātes pārstāvji bija ģērbušies baltos halātos un piedomājuši arī pie vizuālā noformējuma, nokrāsojot sejas Latvijas Universitātes toņos. 

Viedoklī par konkursu dalījās tās pārstāve Samanta Homiča: “Šis konkurss ir lieliska iespēja satikt savus kursa biedrus ārpus Universitātes. Protams, no sākuma ir grūti savākties, svētdienas vakars, bet, kad esi jau spēris pirmo soli Elektrum Olimpiskajā centrā un satiec savus draugus, viss nogurums un negribīgais noskaņojums pāriet. Pirmie krāsas triepieni uz sejām, uzvilktie baltie halāti, pirmie bungas sitieni un pirmie punkti Latvijas Universitātes komandai - jūtamies kā daļa no komandas. Gūta uzvara vai zaudējums, tas pat vairs nav  tik svarīgi. Galvenais ir būt tur, redzēt un atbalstīt.”

 

Nākamā mājas spēle paredzēta 10.03. plkst. 17:30 Elektrum Olimpiskajā centrā pret komandu TALTECH. Fanu konkurss plānojas būt daudz aizraujošāks, skaļāks, azartiskāks, jo uz nākamo reizi ir pieteikušās piecas fakultātes – Ķīmijas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte, Sociālo zinātņu fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, kā arī Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte.

 

Uz tikšanos Elektrum Olimpiskajā centrā, svētdien, 10.martā, plkst.17:30 un visi kopā atbalstīsim BK "Latvijas Universitāte"!

Dalīties