Eliass ir gatavs aizraujošām studijām LU! © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

6. jūlijā sākas klātienes pieteikšanās un pieteikumu apstiprināšana studijām Latvijas Universitātē (LU). Eliass Al Čahture bija pats pirmais studētgribētājs, kas veiksmīgi apstiprināja savu studiju pieteikumu un nofotografējās studentu apliecībai. Viņa pirmā prioritāte studiju programmu sarakstā ir Juridiskās fakultātes programma “Tiesību zinātne”.

Eliass ir Rīgas Puškina liceja absolvents. Puiša dzimtā vieta ir Libāna, bet jau 12 gadus par savām mājām viņš sauc Latviju.

“Libānā bija karš, tāpēc pārcēlāmies šeit, lai dzīvotu mierīgi,” stāsta Eliass. Mammas vecāki dzīvo Latvijā, tāpēc ģimene pārcēlās uz šejieni.

Eliass kā pirmo prioritāti izvēlējies Tiesību zinātni, jo vēlas strādāt policijā. Vēl viņa prioritāšu sarakstā ir Biznesa vadība, Ekonomika un Politikas zinātne.

“Zinu, ka ar augstāko izglītību Tiesību zinātnē man būs ļoti laba karjera. Šī studiju programma piedāvās visu to, kas man interesē. Zinu, ka LU ir viena no labākajām universitātēm ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Esmu pārliecināts, ka LU man sniegs labāko izglītību visā Latvijā” atzina Eliass.

Uzņemšana LU šogad norisinās lustīgā atmosfērā – reflektantus sveic TDA “Dancis” dejotāji. Lai gaidīšanas process būtu patīkamāks, foajē ir novietoti sēžammaisi un tiek rādīti iedvesmojoši studentu stāsti par studiju un ārpusstudiju iespējām. Tāpat studētgribētājiem ir lieliska iespēja piedalīties fotokonkursā, nofotografējoties uz īpašās LU fotosienas, un laimēt balvas!

 

Uzņemšanas kārtība

Šogad pieteikties koledžas un bakalaura līmeņa studijām var gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas universitātē. Studijām elektroniski pieteikties, kā arī pieteikumu elektroniski apstiprināt var tie reflektanti, kuri vidusskolu absolvējuši 2019., 2020. un 2021. gadā. Uzņemšana norisinās līdz 12. jūlijam.

Maģistra līmeņa studenti, kas absolvējuši LU, iesniegt pieteikumu studijām var elektroniski LUIS; citu augstskolu absolventi – aizpildot elektronisko veidlapu; kā arī pieteikumu var iesniegt klātienē. Uzņemšana norisinās līdz 16. jūlijam.

Pieteikumu iesniegšana doktorantūras studijās notiks no 23. augusta līdz 3. septembrim LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 114. telpā.

 

Ja radušies jautājumi par iestāšanos LU: 

Zvani: 67034444.

Raksti: studijas@lu.lvWhatsapp 24789066 vai Facebook: @latvijasuniversitate.  

Izvēlies panākumus! Studē LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Studentu pārstāvniecība – cik svarīgi ir tajā iesaistīties?
14.07.2021.

Studentu pārstāvniecība – cik svarīgi ir tajā iesaistīties?

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada
14.07.2021.

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada

Studēt LU – tā ir iespēja!
05.07.2021.

Studēt LU – tā ir iespēja!

Sākas klātienes pieteikšanās un pieteikumu apstiprināšana studijām LU
05.07.2021.

Sākas klātienes pieteikšanās un pieteikumu apstiprināšana studijām LU