LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Studijas būs sekmīgas un rezultatīvas tad, ja studiju programma radīs patiesu interesi, bet studiju rezultāti – gandarījumu par ieguldīto darbu.

Ir divi vienlīdz cienījami ceļi savas studiju programmas un dzīves ceļa virzības izvēlē. Pirmkārt, var balstīties uz iestrādēm, kuras jau bijušas skolas laikā, studēt programmās, kurām atbilstošajos mācību priekšmetos ir bijušas labas sekmes, kuras saistītas ar personiski interesējošām darba perspektīvām. Šāda stingra un noturīga prioritāte noteikti atvieglo izvēli, taču tā nav raksturīga lielai daļai Latvijas vidusskolu absolventu.

Otrs variants, kā izvēlēties savu studiju virzienu Latvijas augstskolu piedāvājuma daudzveidībā, ir meklēšana, izejot no pretējā: vispirms atsijāt to, ko noteikti negribas studēt, un tad no atlikušā paņemt to, kas raisa lielāko interesi. Protams, jāvērtē arī universitātes piedāvāto informāciju par programmu saturu, pasniedzējiem, studiju vidi.

Vienmēr noder vecāku, draugu un paziņu ieteikumi. Ieteicams paskatīties, ko par konkrētu studiju virzienu saka mediji, kas zināms par darba vai starptautisko sakaru iespējām. Jārēķinās ar to, ka mūsu dienās dzīve un piedāvātās iespējas ļoti strauji mainās, tāpēc būtiskākais ir izvēlēties studēt, nevis nekavējoši meklēt darba iespējas. Ilgtermiņā katra studiju programma dos jums vairāk priekšrocību dzīves ceļa izvēlēs, spēju kritiski domāt un vērtēt, labāku atalgojumu, līdz ar to arī augstāku dzīves kvalitāti.

LU uzņem jaunos studentus ar saukli “Izvēlies panākumus!”. Droši vien katrs no mums ar to sapratīs kaut ko īpašu, savu. Es gribu teikt, ka panākumi ir mūsu izaugsmes un sasniegumu mērs. Panākumi ir iespējas piesātinātai un notikumiem bagātai dzīvei. Tie var izpausties veiksmīgā profesionālā, biznesa, politiskā vai akadēmiskā karjerā. Visplašākajā nozīmē panākumi ir iespēja būt harmonijā ar sevi. Izvēle studēt ir izvēle piedalīties panākumu, dzīves iespēju izlozē. Visas biļetes ir pilnas, bet laimesta lielums ir atšķirīgs, atkarīgs arī no tā, cik daudz darba ieguldīts. Nevar sūdzēties ka man neveicas dzīvē, nekad neko nelaimēju, bet jautājums  – vai esi nopircis loterijas biļeti?

Būt Latvijas Universitātes studentam nozīmē iesaistīties daudzveidīgā un aizraujošā darbā, kas kļūs par Tavas dzīves nozīmīgu daļu izaugsmi veicinošā vidē. Daudzi tūkstoši jauniešu, kuri katru gadu izvēlas LU, ir pārliecinājušies – LU ir studentiem draudzīga vide. Gan studiju programmu piedāvājuma daudzveidība, gan augsta pasniedzēju kvalifikācija un pieredze, gan studiju vide, jaunais Akadēmiskais centrs, ļauj studēt visaugstākajiem standartiem atbilstošā līmenī ne tikai Baltijas, bet Eiropas mērogā. Universitātes īpašā pievienotā vērtība ir plašais draugu loku, kas iegūstams ne tikai savā studiju programmā, bet arī visā universitātes daudzveidīgajā saimē. Tā ir arī universitātes dotā iespēja elastīgi veidot savu studiju programmu, ja nepieciešams, mainīt un izvēlēties citu programu interesējošus kursus, papildināties ārvalstu universitātēs, Erasmus programmas un  Eiropas Universitāšu alianses ietvaros. Tas ir universitātes daudzveidīgās kultūras un sabiedriskās dzīves piedāvājums: universitātes sports, korporācijas, amatiermākslas kolektīvi, pašu studentu veidotā mentoru kustība, iespējas piedalīties studentu pašpārvaldē un piedalīties studiju procesu vadībā, un vēl un vēl…

Studijas Latvijas Universitātē liek pamatus panākumiem tālākajā dzīvē. Panākumu atslēga nav noslēpta un viegli paņemama zem Universitātes kājslauķa. Universitāte palīdzēs izkalt panākumu atslēgu tiem, kas vēlas un ir gatavi kopīgi strādāt.

Dalīties

Saistītais saturs

Studentu pārstāvniecība – cik svarīgi ir tajā iesaistīties?
14.07.2021.

Studentu pārstāvniecība – cik svarīgi ir tajā iesaistīties?

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada
14.07.2021.

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni
06.07.2021.

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni