“Studijas bez pārtraukuma” – ar šādu saukli Latvijas Universitātes studenti un mācībspēki aicina vakcinēties pret COVID-19. Lai vakcinēšanās process būtu ērts un viegli pieejams, šodien un trešdien, 21.jūlijā, izbraukuma vakcinācija notiks pie LU Akadēmiskā centra Dabas mājas Jelgavas ielā 1.

 

Lai mudinātu jauniešus vakcinēties, LU šodien uzsāk informatīvu kampaņu, kurā augstskolas mācībspēki un jau esošie studenti aicina vakcinēties, atgādinot, ka tikai vakcinēšanās ir solis tuvāk studijām klātienē.

 

“Studijas bez pārtraukuma” – tas ir viens no iemesliem vakcinēties, norāda kampaņas dalībnieki. Vakcinētām personām nav jāievēro pašizolācija, tātad, ja studiju laikā saslims kāds students vai mācībspēks, vakcinētajiem kursa biedriem un kolēģiem nebūs  jāpavada laiks pašizolācijā. Studentiem nebūs jākavē lekcijas, bet mācībspēkiem neradīsies problēmas ar studiju procesa nepārtrauktības nodrošināšanu.

 

Izbraukuma vakcināciju pie LU Akadēmiskā centra būs ērti izmantot reflektantiem, Vakcinācijas pakalpojums būs pieejams no plkst.9.00 līdz 17.00. Vakcinēšana notiks ar Pfizer vakcīnām.


Kā jau ziņots iepriekš, no šodienas, 19.jūlija, tiem reflektantiem, kuri ieguvuši studiju vietas LU, jāreģistrējas studijām un jānoslēdz studiju līgums. To var izdarīt fakultātē, kurā iegūta studiju vieta. Akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1 un Jelgavas ielā 3 šobrīd atrodas piecas LU fakultātes un visu šo fakultāšu reflektanti aicināti izmantot vakcinēšanās iespēju!  

 

LU šogad saņēmusi vairāk nekā 19 000 studētgribētāju pieteikumu. Kopumā vienotajā elektroniskajā sistēmā šogad studijām pieteikušies 10 182 reflektanti, no tiem vairāk nekā puse – 4840 reflektanti LU norādījuši kā pirmo prioritāti savā studiju izvēlē.

Dalīties

Saistītais saturs

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada
14.07.2021.

LU saņemto studiju pieteikumu skaits – lielākais kopš 2012. gada

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni
06.07.2021.

Pirmais šī gada reflektants LU izvēlējies studēt Tiesību zinātni