Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (PPMF) ir stabils un uzticams pamats daudzveidīgu pārmaiņu iespējām. Profesijas, kuras var apgūt LU PPMF, ne velti tiek sauktas par nākotnes profesijām, jo fakultātes studenti ir tie, kam būs plašas iespējas mainīt pasauli.

Fakultāte, kurā apvienota izglītība, psiholoģija un māksla, ir ideāla platforma nākotnes projektiem, kas mainīs pasauli – ar cilvēkiem, kas veido izglītības saturu un realizē to; ar psihologiem, kuri rūpējas par cilvēku garīgo veselību; sportistiem, kuriem rūp ne tikai fiziskā labizjūta un māksliniekiem, kuri to visu dara vizuāli saprotamu, pieejamu un iekārojamu – visi kopā radot jaunu pasauli, kas ir veselīgas, gudras, talantīgas un radošas sabiedrības kopīgā dzīves telpa.

“Fakultāte piedāvā modernu tehnoloģiju vidi, kas ļauj studiju laikā rast risinājumus procesiem, kur ne tikai studenti ir ieguvēji, bet arī pasniedzēji un citi līdzcilvēki,” norāda LU PPMF dekāne profesore Linda Daniela.

Psihologi maina pašu cilvēku un līdz ar to – viņa pasaules redzējumu. Skolotāji caur izglītību veido nākotnes cilvēku no pašiem pamatiem – to cilvēku, kurš savukārt mainīs pasauli nākotnē. Dizaineri, radot vidi, lietas un saziņu, maina pasauli, kas ir ap mums, padarot to skaistāku, ērtāku un pieejamāku.

 

Studiju programmas

LU PPMF piedāvā studijas 5 bakalaura un 2 pirmā līmeņa studijās.

Psiholoģijas bakalaura studiju programma dod iespēju studentiem iegūt akadēmisko pamatizglītību psiholoģijā, nodrošina iespēju apgūt psiholoģijas zinātnes un tās dažādo starpnozaru aspektu teorētiskās zināšanas un pētniecības iemaņas un prasmes, veicina analītiskās un kritiskās domāšanas iemaņas, sociāli komunikatīvās prasmes un pilnveido prasmi patstāvīgi risināt problēmas, pieņemt lēmumus.

Programma piedāvā starpdisciplināras sporta zinātnes studijas, ko veido trīs aktuāli studiju bloki : (1) sporta jomas studiju kursi, (2) tehnoloģiju studiju kursi, kas saistīti ar tehnoloģiju izmantošanu sporta pētniecībā, (3) sabiedrības veselības studiju kursi.

Studiju programmā ir iespējams apgūt vienu no apakšprogrammām – Grafikas dizainers vai Interjera dizainers. Studiju programmā ir šādi kursi: zīmēšana, gleznošana, kompozīcija, datorgrafika, mākslas vēsture, svešvalodas, filozofija, uzņēmējdarbības vadība u. c..

Studiju programma nodrošinās kvalificētu speciālistu sagatavošanu, kas sekmēs kompetencēs balstītas pieejas realizāciju mācību procesā pirmsskolā un pamatizglītības pirmajā posmā 1.–6. klasē.

Studiju programmas mērķis – nodrošināt profesionālā bakalaura studijas izglītības zinātnēs, sekmējot skolotāja vispārējās un profesionālās kompetences attīstību atbilstīgi profesijas standartam „Skolotājs” studējošā izvēlētajās mācību jomās. Unikāla pieeja kombinēt divu vai vairāku jomas mācību priekšmetu saturu un mācību metodikas, izvēloties starp vairākām apakšprogrammām.

Studiju programma paredz kvalificētu, aktuālajām prasībām izglītībā un darba tirgum atbilstošu pirmsskolas skolotāju izglītošanu. Programma orientēta uz pirmsskolas skolotājam nepieciešamo profesionālās kompetences apguvi darbam pirmsskolas izglītības iestādēs vai citās ar pirmsskolas izglītību saistītās valsts vai privātās struktūrās, kā arī uz atbalstu studentu pašrealizācijai un profesionālās identitātes attīstībai mūžizglītības kontekstā.

Studiju programmas mērķis ir nodrošināt iespēju studentiem iegūt sporta trenera darbam nepieciešamās zināšanas, prasmes, kompetenci sportā ar sporta trenera kvalifikāciju atbilstīgi nacionālā un starptautiskā mērogā izvirzītām profesionālās kompetences prasībām.

 

                    

 

Uzzini vairāk par savas nākotnes fakultāti video stāstos!

 

Pieteikties bakalaura studiju programmām elektroniski var no 13. jūlija līdz 2. augusta plkst. 24.00, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Apstiprināt elektronisko pieteikumu vai pieteikties uz vietas augstskolās varēs no 27. jūlija līdz 3. augustam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien, 1. augustā, no plkst. 9.00 līdz 13.00 Rīgā, Raiņa bulvārī 19, LU filiālēs un citos vienotās uzņemšanas punktos.

Ja radušies jautājumi par iestāšanos LU: 

Zvani: 67034444

Raksti: studijas@lu.lvWhatsapp 24789066 vai Facebook: @latvijasuniversitate

Uzdod jautājumus klātienē: Informācijas centrā Raiņa bulv. 19

 

Izvēlies panākumus! Nāc studēt LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Nāc studēt LU Ķīmijas fakultātē!
26.07.2020.

Nāc studēt LU Ķīmijas fakultātē!

Nāc studēt LU Datorikas fakultātē!
25.07.2020.

Nāc studēt LU Datorikas fakultātē!

Nāc studēt LU Teoloģijas fakultātē!
24.07.2020.

Nāc studēt LU Teoloģijas fakultātē!

Nāc studēt LU Juridiskajā fakultātē!
23.07.2020.

Nāc studēt LU Juridiskajā fakultātē!

Nāc studēt LU Medicīnas fakultātē!
22.07.2020.

Nāc studēt LU Medicīnas fakultātē!

Nāc studēt LU Sociālo zinātņu fakultātē!
20.07.2020.

Nāc studēt LU Sociālo zinātņu fakultātē!

Nāc studēt LU Bioloģijas fakultātē!
19.07.2020.

Nāc studēt LU Bioloģijas fakultātē!

Nāc studēt LU Vēstures un filozofijas fakultātē!
18.07.2020.

Nāc studēt LU Vēstures un filozofijas fakultātē!

Nāc studēt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē!
17.07.2020.

Nāc studēt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē!

Nāc studēt LU Humanitāro zinātņu fakultātē!
16.07.2020.

Nāc studēt LU Humanitāro zinātņu fakultātē!

Nāc studēt LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē!
15.07.2020.

Nāc studēt LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē!

Nāc studēt LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē!
14.07.2020.

Nāc studēt LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē!