Nāc studēt valodas, tuvas un tālas kultūras Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātē (HZF)!

Kopt latviešu valodu, literatūru un kultūru, izzināt un stiprināt dažādu tautu valodu un kultūru sakaru tradīcijas mācās fakultātes studenti ceļā uz veiksmīgu nākotnes karjeru. LU HZF studē nākamie valodu speciālisti, tulki un tulkotāji, literatūrzinātnieki, folkloristi, teātra zinātnieki un arī antropologi.

Fakultātē var apgūt vairāk nekā 20 dažādu valodu. Fakultāšu mācībspēku vidū ir ārvalstu pētnieki un docētāji. Viņi ir ne tikai izcili savas dzimtās valodas mācībspēki, bet arī  guvuši panākumus tulkošanas jomā. Piemēram, spāņu valodu pasniedz Migels Anhels Peress Sančess, kas spāņu valodā iztulkojis A. Pumpura eposu “Lāčplēsis”.

“Humanitāro zinātņu fakultātes pievienotā vērtība ir valoda. Visi mūsdienās uzskata, ka viņi zina valodu (latviešu, angļu vai citu), bet neiedziļinās tajā, ka zem tās paveras daudz kas vēl neatklāts – studijas mūsu fakultātē dos pavisam citu skatījumu uz valodu, un iegūtās zināšanas ļaus absolventam izmantot tās profesionālā līmenī,” uzskata HZF asociētā profesore Jana Kuzmina.

Kā valodu fakultātei īpaši uzsverama tās ciešā sadarbība ar to valstu vēstniecībām Latvijā un ārvalstu institūtiem, kuru valodas tiek apgūtas fakultātē.

                    

 

Studiju programmas

LU Humanitāro zinātņu fakultāte piedāvā studijas 10 bakalaura studiju programmās.

Studiju programmā ir divas apakšprogrammas: angļu valodas apakšprogramma, kurā studenti apgūst angļu valodu, literatūru, kultūru un otro svešvalodu (franču, spāņu vai vācu) un angļu-skandināvu valodu apakšprogramma, kurā nākamajā studiju gadā akcents būs uz anglistiku un zviedru valodu, literatūru un kultūru.

Bakalaura programmā liels uzsvars ir uz valodas (arābu, japāņu, ķīniešu, vai korejiešu) apguvi un ar izvēlēto valodu saistītās kultūras izpēti. Valodas apguvi sekmē programmā iesaistītie ārzemju mācībspēki, kuri māca savu dzimto valodu.

Plašākā un daudzveidīgā latviešu kultūras studiju programma Latvijā, kas piedāvā iespēju studēt latviešu valodu, lietuviešu valodu, valodu vēsturi, literatūru, folkloru un teātri šo nozaru Latvijas vadošo speciālistu vadībā.

Programma piedāvā studijas vienā no diviem divvalodīgajiem moduļiem: franču-itāļu un franču-spāņu. Programma uzņem studētgribētājus ar un bez franču valodas priekšzināšanām. Itāļu un spāņu valoda tiek apgūta no iesācēju līmeņa. Programmā strādā pasniedzēji, kas māca savu dzimto valodu.

Programma sniedz iespēju iepazīt mūsdienu Eiropas kultūrtelpas sākumus un pamatu – Senās Grieķijas un Romas kultūrvidi, saskatīt tās pārmantotību un turpinājumu mūsdienu pasaulē, kā arī izmantot iegūtās zināšanas mūsdienu kultūrnorišu interpretācijā. Studējošie apgūst ne tikai latīņu un sengrieķu valodu, bet arī jaungrieķu valodu.

Krievu filoloģijas bakalaura studiju programma ir akadēmisko studiju programma, kuras mērķis ir sagatavot zinošus krievu valodas, literatūras, folkloras un slāvistikas (poļu valodas un čehu valodas) speciālistus.

LU HZF piedāvā Latvijā vienīgo bakalaura studiju programmu kultūras un sociālajā antropoloģijā. Studenti padziļināti apgūst vairākas antropoloģijas jomas – politikas, ekonomikas, reliģijas, radniecības un kultūras procesu antropoloģiju, pievēršoties tām profesionālās aktivitātes tēmām, kam Latvijas tautsaimniecībā un politikā būs nepieciešama izpēte un antropoloģiska tulkošana.

Programmā studijas norit angļu valodā un padziļināti tiek apgūta lietišķā (biznesa, finanšu, juridiskā) angļu valoda, otrā svešvaloda (franču, spāņu vai vācu), kā arī iegūtas akadēmiskas zināšanas komerczinībās.

Vienīgā bakalaura studiju programma Latvijā, kas sagatavo speciālistus somugristikā. Programmā galvenā uzmanība tiek pievērsta trim Baltijas jūras somugru tautām – somiem, igauņiem un lībiešiem. Apgūtās somu un igauņu valodas un kultūras zināšanas paver programmas absolventiem iespējas veiksmīgi darboties starptautiskos uzņēmumos. 

Programma būs pievilcīga visiem, kuriem ir jau vācu valodas zināšanas un tiem, kuri interesējas par vācu valodu un literatūru – ne tikai Vācijā, bet arī citās Eiropas „vāciskajās” valstīs un reģionos. Visi studenti, kas apgūst ģermānistikas priekšmetus, studēt arī vēl otru svešvalodu – spāņu, franču vai citu valodu.

 

Uzzini vairāk par savas nākotnes fakultāti video stāstos!

 

Pieteikties bakalaura studiju programmām elektroniski var no 13. jūlija līdz 2. augusta plkst. 24.00, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Apstiprināt elektronisko pieteikumu vai pieteikties uz vietas augstskolās varēs no 27. jūlija līdz 3. augustam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien, 1. augustā, no plkst. 9.00 līdz 13.00 Rīgā, Raiņa bulvārī 19, LU filiālēs un citos vienotās uzņemšanas punktos.

 

Ja radušies jautājumi par iestāšanos LU: 

Zvani: 67034444

Raksti: studijas@lu.lvWhatsapp 24789066 vai Facebook: @latvijasuniversitate

Uzdod jautājumus klātienē: Informācijas centrā Raiņa bulv. 19

 

Izvēlies panākumus! Nāc studēt LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Nāc studēt LU Ķīmijas fakultātē!
26.07.2020.

Nāc studēt LU Ķīmijas fakultātē!

Nāc studēt LU Datorikas fakultātē!
25.07.2020.

Nāc studēt LU Datorikas fakultātē!

Nāc studēt LU Teoloģijas fakultātē!
24.07.2020.

Nāc studēt LU Teoloģijas fakultātē!

Nāc studēt LU Juridiskajā fakultātē!
23.07.2020.

Nāc studēt LU Juridiskajā fakultātē!

Nāc studēt LU Medicīnas fakultātē!
22.07.2020.

Nāc studēt LU Medicīnas fakultātē!

Nāc studēt LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē!
21.07.2020.

Nāc studēt LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē!

Nāc studēt LU Sociālo zinātņu fakultātē!
20.07.2020.

Nāc studēt LU Sociālo zinātņu fakultātē!

Nāc studēt LU Bioloģijas fakultātē!
19.07.2020.

Nāc studēt LU Bioloģijas fakultātē!

Nāc studēt LU Vēstures un filozofijas fakultātē!
18.07.2020.

Nāc studēt LU Vēstures un filozofijas fakultātē!

Nāc studēt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē!
17.07.2020.

Nāc studēt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē!

Nāc studēt LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē!
15.07.2020.

Nāc studēt LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē!

Nāc studēt LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē!
14.07.2020.

Nāc studēt LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē!