Festivāla L-Universs reklāmas afiša
LU studiju festivāls L-Universs

Iespaidīgākais studiju festivāls “L-Universs” skolēniem, skolotājiem, vecākiem – jau 2024. gada februārī! Latvijas Universitāte (LU) ikvienam interesentam divu dienu garumā piedāvās izzināt studiju iespējas LU, iepazīt vienu no modernākajiem studiju un pētniecības centriem visā Ziemeļeiropā un iejusties studentu lomā, piedaloties dažādās aktivitātēs. Piedzīvo “L-Universs” festivālu 23. un 24. februārī no plkst. 9.00 līdz 18.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā (Jelgavas ielā 3, Rīgā)!

Izjūti LU daudzveidību – izzini dabaszinātnes, iepazīsti sociālās zinātnes, pārbaudi savas zināšanas humanitārajās zinātnēs un mākslā, pilnveido sevi medicīnas un veselības zinātnēs!  

Festivālā “L-Universs” ikvienam būs iespēja iepazīt studiju un ārpusstudiju iespējas Unversitātē, ieklausīties vērtīgās un noderīgās diskusijās par LU, kā arī, ja vēl studiju izvēle ir milzīgs nezināmais, apmeklēt karjeras konsultantu, kas palīdzēs atrast īsto ceļu. Tāpat būs ekspertu padomi, iedvesmu stāsti, īpaša sacensība skolām, radošas darbnīcas un eksperimenti, virtuālās realitātes iepazīšana, LU TikTok House, konkursi, iespējas iegūt balvas. Un, protams, festivāls piedāvās apskatīt LU moderno infrastruktūru, labi pavadīt laiku un dienas izskaņā klausīties Latvijā pazīstamu mūziķu koncertu.

Studiju festivāla laikā darbosies arī īpašs skolotāju lounge, kur pie kafijas tases būs iespēja uzzināt daudz interesanta – gan par mūžizglītības iespējām Universitātē, gan ieklausīties LU zinātnieku un mācībspēku stāstos, tuvāk iepazīstot LU sniegtās iespējas un satiekot kolēģus no citām Latvijas skolām. Rezervē savu vietu skolotāju lounge jau tagad: https://ej.uz/Slounge.

“Apmeklējot L-Universs skolēni izzinās visu nepieciešamo par visplašāko studiju virzienu piedāvājumu Latviijā. L-Universs ir sagatavota iespaidīga programma divu dienu garumā kā alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā,” uzsver LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. 

Festivāla norise un dalība dažādās aktivitātēs ir bez maksas. 

Jau drīzumā portālā lu.lv sāksim publicēt festivāla programmu! Nepalaid garām! 

Uz tikšanos festivālā – 23. un 24. februārī LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 3, Rīgā. 

Dalīties

Saistītais saturs

Humanitārās zinātnes festivāla "L-Universs” programmā
13.02.2024.

Humanitārās zinātnes festivāla "L-Universs” programmā

Festivāla “L-Universs” piedāvājums sociālo zinātņu interesentiem
06.02.2024.

Festivāla “L-Universs” piedāvājums sociālo zinātņu interesentiem

Dabaszinātnes aizraus!
30.01.2024.

Dabaszinātnes aizraus!

“L’Universs” vienkopus pulcē zinātkāros, studēt gribošos un ziņkārīgos
07.03.2023.

“L’Universs” vienkopus pulcē zinātkāros, studēt gribošos un ziņkārīgos