Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

23. un 24. februārī no 9.00 līdz 18.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks Latvijā lielākais studiju festivāls “L-Universs”. 5. stāvā savu zinātkāri par studiju iespējām varēs apmierināt visi, kurus interesē kāds no sociālo zinātņu virzieniem – bizness un ekonomika, jurisprudence, komunikācija, informācijas pārvaldība, sociālais darbs, antropoloģija, pedagoģija, psiholoģija un māksla. Festivālā gaidīts ikviens interesents – ieeja bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās!

Sociālo zinātņu pārstāvji festivālā sarūpējuši iespējas jēgpilnām un informatīvām tikšanām ar studējošajiem un pasniedzējiem. LU jurisprudences studenti palīdzēs atbildēt uz jautājumu – vai kļūt par juristu, apgūstot tiesību zinātnes, vai vairāk pievērsties pirmstiesas izmeklēšanas jautājumiem  Iekšējās drošības akadēmijā – Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas koledžas, Rīgas Stradiņa universitāte un LU kopīgi izveidotajā studiju  programmā. Latvijā plašākās biznesa studiju iespējas ikvienam interesentam būs iespēja pārrunāt arī individuālās konsultācijās ar programmu direktoriem un pasniedzējiem. 

Komunikācijas studenti sarūpējuši īpašu spēli “Atšķir īsto no mākslīgā!”, kas palīdzēs “izburties” mākslīgā intelekta atpazīšanas niansēs. Vēl tuvāk komunikācijas zinātnes varēs iepazīt, izspēlējot krustvārdu mīklu par komunikācijas zinātnes un informācijas pārvaldības nozarēm. Varēs iemēģināt spēkus arī pasākumu organizēšanā – vai spēsi to izdarīt tikai septiņās minūtēs? Apmeklētājiem, daloties savā pieredzē par redzēto un dzirdēto, notiks īpašs socioloģisks pētījums, kura mērķis - uzskatāmi demonstrēt sociologa darbu un tā pienesumu mūsu ikdienā. Savukārt antropologi aicinās pievienoties ievadlekcijā par to, kas ir daudzveidīgā un aizraujošā antropoloģija. 

Saistošu un bagātīgu pasākumu programmu sagatavojuši arī pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas studiju programmu speciālisti. Viņi aicinās uzskatāmi novērtēt, kā mācību procesā var tikt izmantotas mūsdienīgas virtuālās un papildinātās realitātes iespējas, dos iespēju veidot un programmēt robotus, kā arī demonstrēs 3D printēšanas izmantošanu jēgpilnam izglītības procesam. Gaidāmas arī dažādas interaktīvas spēles.  

Visas sociālo zinātņu jomas “satiksies” īpašā sarunu telpā Zinātņu mājas 501. auditorijā. Tur LU studiju programmas “Sociālais darbs” studente Kristiāna Ziņģe kopā ar nodaļas mācībspēkiem palīdzēs izprast sociālā darbinieka nozīmību un darba ikdienu. LU bakalaura un maģistra studiju programmu "Ekonomika" direktore prof. Sandra Jēkabsone savā lekcijā pastāstīs, kādas izmaiņas darba tirgū vērojamas pēdējo divu gadu laikā un kas mūs gaida nākotnē. Ekonomisti lekcijā meklēs atbildi uz jautājumu – “Vai ekonomisti ir pelnījuši Nobela prēmiju?” un kopīgiem spēkiem izvērtēs, vai balvas līdz šim pasniegtas pēc nopelniem. Juridiskās fakultātes studenti būs sagatavojuši tiesas izspēles paraugdemonstrējumu, bet biznesa un ekonomikas studenti aicinās pierādīt savas uzņēmēja spējas studijās pielietotajā imitācijas spēlē “Dzērieni”. 

Turpat praktiskās darbnīcas "Ergonomikas nozīme mūsdienu biznesā" laikā tiks risināti ergonomikas uzdevumi, piemēram, atrodot 10 atšķirības vai kļūdas, kas netiek ievērotas darbinieka darba vietā. Ikviens būs aicināts piedalīties politologu sarunās par politiku un politikas studijām un uzzināt vairāk par politikas zinātnes studijām dažādos laikos. Asoc. prof. Ilona Baumane-Vītoliņa jauniešiem piedāvās meistarklasi "Emocionālā inteliģence: Vai proti nolasīt citu cilvēku emocijas?". Lekcijā varēs izprast, kas ir emocionālā inteliģence un kā to trenēt, kā arī praktiskas darbnīcas laikā mācīties nolasīt citu cilvēku emocijas no sejas izteiksmes. 

”L-Universs” būs visaptverošs, spožs un daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu. Festivāla programma ir pieejama LU portālā www.lu.lv un līdz pat festivāla sākumam tā tiks pastāvīgi papildināta. "L-Universs" apmeklējums un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Universitāte aicina plānot ierašanos pēc iespējas videi draudzīgi – ar sabiedrisko transportu vai kājām. 

Citus foto no iepriekšējā gada festivāla skaties LU fotoarhīvā

Dalīties

Saistītais saturs

Studiju festivāls “L-Universs” notiek jau šonedēļ!
14.02.2024.

Studiju festivāls “L-Universs” notiek jau šonedēļ!

Humanitārās zinātnes festivāla "L-Universs” programmā
13.02.2024.

Humanitārās zinātnes festivāla "L-Universs” programmā

Dabaszinātnes aizraus!
30.01.2024.

Dabaszinātnes aizraus!

Festivāls L-Universs tuvojas!
02.01.2024.

Festivāls L-Universs tuvojas!