Foto: Toms Grīnbergs

No 3. līdz 4. martam norisinājās Latvijas Universitātes (LU) vēsturē pirmais studiju festivāls skolēniem "L’Universs". LU Akadēmiskajā centrā bija liela rosība - sarunas, dejas, testi, konsultācijas, spēles - tas un vēl daudz kas cits paralēli notika Zinātņu un Dabas mājā, lai skolēni un viņu atbalstošās personas varētu labāk iepazīt un izprast LU studiju un ārspustudiju piedāvājuma plašo klāstu.

Arī LU Kultūras centrs piedalījās šajā festivālā, lai dotu plašāku ieskatu topošajam LU studentam - proti, ka ar studijām vēl studenta ikdiena nebeidzas un ir tik daudz brīnišķīgu iespēju sevi bagātināt, piedaloties radošās aktivitātēs - kļūstot par daļu no LU Kultūras centra amatiermākslas kolektīvu lielā pulka.

Kultūras centra informācijas stendā varēja sastapt gan centra darbiniekus, gan amatiermākslas kolektīvu pārstāvjus, kas ļoti labprāt pastāstīja ne tikai par kultūras centra misiju, bet arī par tieši sava kolektīva darbību, ikdienu, sasniegumiem un sapņiem. Visi nonāca pie atziņas, ka tas ir bijis vērtīgi ne tikai skolēniem, bet arī pašiem, ka dziedot korī, dejojot ansamblī, spēlējot teātri, veidojot keramikas izstrādājumus un piedaloties pārējās aktivitātes, var iegūt ikdienai ļoti daudz - jaunus kontaktus, jaunus draugus, atpūtu no ikdienas steigas, veicināt sevī jaunu prasmju un spēju veidošanos. 

Brīvprātīgo palīgu pulkā šajā reizē kopā ar LU Kultūras centru aizrautīgi darbojās jauktais koris "Juventus" (Paula un Ketlīna), sieviešu koris "Minjona" (Žanete), sieviešu koris "Latve" (Ilze), kamerkoris "DeCoro" (Elīna un Aleksandrs), Studentu teātris (Astra un Ieva)  un keramikas studija "Vāpe" (Raitis) - patiesi interesantu un radošu personību izskatā. Pat ja sākumā interesents no skolēnu vidus nebija pārliecināts, ka varētu kļūt par kāda kolektīva dalībnieku, tad pēc sirsnīgas un izskaidrojošas sarunas, secināja, ka jaunas un aizraujošas lietas var uzsākt pie mums arī bez iepriekšējas pieredzes un ka cītīgo studiju ikdienu var un vajag izkrāšņot ar ko patiesi radošu.

Kultūras centra stāsts bija dzirdams arī Diskusiju zonā, kur klausītāji varēja uzklausīt un uzzināt vairāk par visiem (21) kolektīviem, kas darbojas LU paspārnē. Kā arī nav iedomājama amatiermākslas prezentācija bez pašas aktīvās  un īstās amatiermākslas. Uz festivāla Galvenās skatuves abas divas dienas klausītāji/skatītāji varēja baudīt  arī kolektīvu sniegumu. Piektdienā  jauktais koris "Dziesmuvara" Noras Žeigures vadībā dalījās ar klasiskām kora mūzikas pērlēm. Un korim tajā pat dienā vakarā bija vēl viens svarīgs kopdziedāšanas pasākums organizējams, proti "ChoirUp" ar ziedojumu veltījumu Ukrainai. Savukārt, sestdienā fokloras deju kopa "Dandari" ar jestru, pozitīvu mūziku, paši gan muzicējot, gan dejojot, aicināja piedalīties dančos ikkatru festivāla apmeklētāju, tādā veidā vēlreiz apliecinot, ka fokloras danči var būt viens no demokrātiskākajiem sadejošanās veidiem un nav vajadzīga īpaša priekšsagatavošanās.

“L’Universs” ir LU alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU topošos studentus un viņu atbalstītājus uzrunā citā, daudz atraktīvākā un plašākā formātā, izmantojot savas modernās infrastruktūras sniegtās iespējas.

 

Dalīties

Saistītais saturs

LU Kultūras centrs aicina "izmēģināt amatiermākslu uz vietas" L-UNIVERSĀ!
19.02.2024.

LU Kultūras centrs aicina "izmēģināt amatiermākslu uz vietas" L-UNIVERSĀ!

Festivāls L-Universs tuvojas!
02.01.2024.

Festivāls L-Universs tuvojas!

Latvijas Universitātes amatiermākslas kolektīvi aicina svinēt ziemu un Ziemassvētku laiku
08.12.2023.

Latvijas Universitātes amatiermākslas kolektīvi aicina svinēt ziemu un Ziemassvētku laiku

Latvijas Universitāte 104. jubilejas nedēļu noslēdz ar vērienīgu “Iedvesmas vakaru”
02.10.2023.

Latvijas Universitāte 104. jubilejas nedēļu noslēdz ar vērienīgu “Iedvesmas vakaru”