LU Akadēmiskais centrs Torņakalnā

Latvijas Universitāte (LU) V Pasaules latviešu zinātnieku kongresa laikā 27. jūnijā ielūdz zinātniekus, studentus un uzņēmējus apmeklēt LU Akadēmisko centru, lai iepazītu laboratorijas, piedalītos diskusijās un uzzinātu par potenciālām sadarbības iespējām.

REĢISTRĀCIJAS ANKETA

Izglītības un zinātnes ministrija aicina V Pasaules latviešu zinātnieku kongresa dalībniekus un citus interesentus 27. jūnijā apmeklēt zinātniskās institūcijas. Aicinājumam atsaucās arī LU, kas piedāvās plašu pasākuma programmu.

27. jūnijā plkst. 11.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks pasākuma atklāšana, kurā dalībniekus uzrunās LU rektors Indriķis Muižnieks. Rektors plašāk iepazīstinās ar Universitātes zinātnes nozarēm, zinātniskajiem sasniegumiem un aktuālajiem zinātnes projektiem.

Pēc pasākuma atklāšanas apmeklētāji būs aicināti doties ekskursijā pa moderno Akadēmisko centru. LU Akadēmiskais centrs ir viens no Ziemeļeiropā modernākajiem studentu un pētniecības centriem. Dabas un  Zinātņu mājas laboratorijas ir unikālas ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas valstu mērogā. Tuvākajos gados Akadēmiskā centra teritoriju papildinās Rakstu māja, kur atradīsies humanitāro un sociālo zinātņu fakultātes, institūti un Bibliotēka, bet vēl pēc tam plānots izbūvēt Tehnoloģiju centru, dienesta viesnīcas, akadēmisko laukumu, kā arī būs moderna sporta infrastruktūra, auto un velo stāvvietas. No LU Akadēmiskā centra paveras brīnišķīgs skats uz Rīgas gleznainajiem torņiem.

Vizītes noslēgumā ikvienam būs iespēja apmeklēt sev interesējošo institūtu vai fakultāti, ielūkoties laboratorijās un auditorijās, lai tuvāk iepazītos ar pētnieku zinātniskajām iecerēm un potenciālajām sadarbības iespējām.


Programma

11.00 Atklāšana Zinātņu mājā. Viesus uzrunā LU rektors Indriķis Muižnieks. Iespēja iestiprināties ar kafiju
11.30 Ekskursija pa Akadēmisko centru
12.30 Iespēja individuāli doties uz izvēlētajām laboratorijām un auditorijām, lai iepazītos, pārrunātu kādas sadarbības iespējas.

Vizītes laikā būs iespējams tuvāk iepazīt šādas LU struktūrvienības:


Lai piedalītos pasākumā, nepieciešams reģistrēties, aizpildot reģistrācijas anketu.

LU ir lielākā plaša profila universitāte Latvijā, kurai ir nozīmīga vieta ne tikai visas izglītības sistēmas attīstībā, bet arī kopējā valsts ekonomikas izaugsmē. Zinātniskā darbība LU norit ne tikai  fakultātēs, bet arī  zinātniskajos institūtos. LU pētījumi tiek veikti vairāk nekā 50 pētniecības jomās. Universitātes zinātnieki ir izstrādājuši nozīmīgus pētījumus, kas veicinājuši tautsaimniecības konkurētspēju un sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanos. LU attīstās kā moderna akadēmiska institūcija, kas nodrošina vidi un infrastruktūru izciliem sasniegumiem pētniecībā, studijās un jaunradē.

Dalīties

Saistītais saturs

V Pasaules latviešu zinātnieku kongress pulcēs vairāk nekā 1 100 dalībnieku
26.06.2023.

V Pasaules latviešu zinātnieku kongress pulcēs vairāk nekā 1 100 dalībnieku

Aicina reģistrēties V Pasaules latviešu zinātnieku kongresam “Zinātne Latvijai”
08.02.2023.

Aicina reģistrēties V Pasaules latviešu zinātnieku kongresam “Zinātne Latvijai”