Lauma Lagzdiņa pie Latvijas Universitātes. Foto: Iveta Sazonova.

27. jūlijā sākas klātienes pieteikšanās un pieteikumu apstiprināšana studijām Latvijas Universitātē (LU). Lauma Lagzdiņa bija pati pirmā studētgribētāja, kas veiksmīgi apstiprināja savu studiju pieteikumu un nofotografējās studentu apliecībai. Viņas pirmā prioritāte studiju programmu sarakstā ir filozofija.

“Kādēļ gan neizvēlēties studēt filozofiju?” lakoniski vaicā Lauma, atbildot uz jautājumu, kādēļ tieši šāda studiju programmas izvēle.

Savā studiju programmu prioritāšu sarakstā viņa norādījusi arī citas LU studiju programmas – politikas zinātni, teoloģiju un reliģiju zinātni, klasisko filoloģiju, kultūras un sociālo antropoloģiju –, taču jau pašlaik ir pārliecināta, ka studēs tieši filozofiju.

Lauma šogad absolvēja Rīgas 84. vidusskolu un stāsta, ka attālinātās mācības aizritējušas ļoti labi – liels atbalsts mācībās bija gan klases biedri, gan skolotāji.

“Tikko nosvinēju burvīgu izlaidumu, un man ir tikai labas atmiņas par šo skolu,” saka Lauma.

Vairāki Laumas draugi un viņas māsa studē LU, tāpēc arī Lauma jau kādu laiku zina, ka izvēlēsies studijas LU.

“Tā ir universitāte, šeit ir jāmācās,” par gaidāmajām studijām saka Lauma.

 

Piesakies studijām LU!

Šogad pieteikties studijām varēs gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas augstskolās.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu apstiprināšana norisināsies no 13. jūlija līdz 2. augustam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē varēs apstiprināt līdz 3. augustam, bet pieteikumu izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem varēs no 27. jūlija līdz 3. augustam.

Elektroniski pieteikties un pieteikumu arī elektroniski apstiprināt varēs studētgribētāji, kas vidējo izglītību ieguvuši 2019. vai 2020. gadā. Tas nozīmē, ka nebūs jāierodas apstiprināt pieteikumu uz vietas universitātē (ar dažiem izņēmumiem).

Savukārt tie studētgribētāji, kas vidējo izglītību ieguvuši pirms 2019. gada, studijām varēs pieteikties elektroniski, bet pieteikums būs jāapstiprina klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem.   

Ja studētgribētājs nevēlas izmantot elektronisko pieteikumu e-pakalpojumā, tad pieteikumu varēs izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem.


Vairāk informācijas par pieteikšanos

Dalīties

Saistītais saturs

Pēc pirmās uzņemšanas dienas klātienē LU saņēmusi visvairāk studiju pieteikumu
28.07.2020.

Pēc pirmās uzņemšanas dienas klātienē LU saņēmusi visvairāk studiju pieteikumu

LU ar “numuriņu sistēmu” efektivizēs studentu uzņemšanu
23.07.2020.

LU ar “numuriņu sistēmu” efektivizēs studentu uzņemšanu

Iepazīsti savu nākotnes fakultāti!
10.07.2020.

Iepazīsti savu nākotnes fakultāti!

Izvēlies panākumus! Nāc studēt LU
01.07.2020.

Izvēlies panākumus! Nāc studēt LU