Noslēdzoties pirmajai elektronisko pieteikumu apstiprināšanas dienai klātienē, vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā portālā Latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu starp visām Latvijas augstskolām. LU 28. jūlijā līdz plkst. 9.00 saņēmusi 3465 studiju pieteikumus.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, studētgribētāju skaits pēc pirmās pieteikšanās dienas studijām LU ir ievērojami audzis. Pērn, noslēdzoties pirmajai elektronisko pieteikumu dienai klātienē, LU bija saņēmusi 2710 pieteikumus. Ar 1. prioritāti LU apstiprināti 923 pieteikumi.

“Studentu uzņemšanā pirmās dienas vienmēr bijušas visaktīvākās. Jau divas nedēļas pirms uzņemšanas klātienē studētgribētāji varēja studijām pieteikties elektroniski portālā Latvija.lv, izmantojot e-pakalpjumu “Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”. Šī gada un pagājušā gada vidusskolas absolventi, kuriem nav priekšrocību uzņemšanā, var pieteikumus apstiprināt paši, līdz ar to nav jānāk klātienē,” skaidro LU Studentu servisu departamenta direktors Jānis Saulītis.

Līdz pirmās dienas beigām vienotajā pieteikšanās sistēmā paši savus pieteikumus bija apstiprinājuši 796 reflektanti, klātienē apstiprināja vairāk nekā 1200 reflektantu pieteikumus, no kuriem 506 bija vērsušies Latvijas Universitātē.

Starp 10 populārākajām studiju programmām, kuras izvēlētas ar 1. prioritāti, lielākā daļa ir LU studiju programmas – 1. vietā ierindojusies studiju programma “Psiholoģija”, 2. vietā – Tiesību zinātne, 3. vietā – Ārstniecība, 4. vietā – Datorzinātnes, 7. vietā – Biznesa vadība, 8. vietā – Komunikācijas zinātne, 9. vietā – Angļu filoloģija. Informācija vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā tiek atjaunota katru stundu.

Šogad LU uzņemšana klātienē tiek organizēta, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. Lai mazinātu drūzmēšanos telpās, veiksmīgāk organizētu studentu plūsmu un mazinātu jauniešu patērēto laiku gaidot rindā, LU pirmo reizi pieteikumu apstiprināšana klātienē norit izmantojot t. s. “numuriņu sistēmu”. Katram topošajam studentam ar mobilās lietotnes “BinaryQ” palīdzību jāpaņem numuriņš un jāgaida sava kārta, lai apstiprinātu pieteikumu.

Tie reflektanti, kuri nav paši studijām reģistrējušies elektroniski, to var izdarīt arī uz vietas LU datorklasē, kurā konsultanti palīdz izveidot pieteikumus. Pēc katra cilvēka darba virsmas un izmantotās ierīces tiek dezinficētas. Tāpat LU vairākās vietās pieejami dezinfekcijas līdzekļi.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisinās no 13. jūlija līdz 2. augustam. Elektronisko pieteikumu klātienē var apstiprināt no 27. jūlija līdz 3. augustam.

Dalīties

Saistītais saturs

Joprojām var pieteikties studijām vairākās LU studiju programmās
09.08.2021.

Joprojām var pieteikties studijām vairākās LU studiju programmās

Turpinās klātienes reģistrācija un pieteikumu apstiprināšana studijām LU
30.07.2020.

Turpinās klātienes reģistrācija un pieteikumu apstiprināšana studijām LU

Pirmā šī gada reflektante LU izvēlējusies studēt filozofiju
27.07.2020.

Pirmā šī gada reflektante LU izvēlējusies studēt filozofiju

LU turpinās pieteikšanās maģistra līmeņa studijām
26.07.2020.

LU turpinās pieteikšanās maģistra līmeņa studijām