© Foto: Kalvis Kazaks, LU Sporta centrs

Latvijas Universitātes (LU) Spora centrs aicina brīvdienās kopā ar draugiem un ģimeni doties pārgājienos un pavadīt laiku svaigā gaisā, baudot skaisto Latvijas dabu. Lai LU darbiniekiem un studentiem būtu lielāka motivācija atpūsties svaigā gaisā, katru otro nedēļu LU mājaslapas sporta sadaļā tiek ievietots jauns LU Sporta centra aktīvistu izveidots pārgājiena maršruts ar tā aprakstu, bildēm un maršruta failu GPX formātā, kam var sekot līdzi telefonā, kādā no GPX failu lasītāja aplikācijām. Pārgājienu maršruti tiek veidoti nevis kā sacensības uz laiku vai punktiem, bet gan kā lieliska iespēja kopā ar draugiem un ģimeni pavadīt jautri laiku svaigā gaisā.

Ceturtais LU Sporta centra aktīvistu veidotais maršruts ir izveidots Babībes pagastā, dabas parkā “Beberbeķi”, 16,5 kilometru attālumā no LU Akadēmiskā centra. Beberbeķu dabas parks ir dibināts 1977. gadā. Teritorija izveidota bioloģiski vērtīgu priežu audžu aizsardzībai. Parka centrālo daļu aizņem ar silu un mētrāju apaugušas kāpas. Parka dienvidrietumu daļā ir Beberbeķu dzirnavezers, kas izveidojies, uz Beberbeķu strauta izbūvējot dzirnavas un izveidojoties dīķim.

Maršruts veido 6,5 km garu apli pa meža taciņām un meža ceļiem, kas ved apkārt pieminētajam Beberbeķu dzirnavezeram. Maršruts sākas un beidzas Beberos, pie Kārļa Skalbes ielas 5 (automašīnu ir iespējams novietot blakus satīrītā sniega kaudzei).

Šajā maršrutā nav paslēpta uzdevumu kastīte, jo šoreiz katrai komandai būs uzdots foto uzdevums. Sākot iet apkārt Beberbeķu ezeram, Jūs uziesiet uz grants ceļa, pa kuru var pabraukt ar automašīnu. Šis ceļš diezgan ātri beidzas, jo priekšā ir villa ar iespaidīgu sētu. Šai villai, kā var redzēt gpx failā, ir jāiet apkārt pa labo pusi. Ieejot mežā, pie villas sāniem redzēsiet strautiņu, kuru var šķērsot 2 veidos – pa tiltiņu, kas ir veidots no 2 šauriem bērziem, vai arī pa aizprostiņu, kas atrodas pa kreisi no šī tiltiņa. Šī maršruta uzdevums katrai komandai ir uzņemt fotoattēlu no šī strautiņa šķērsošanas procesa un kopā ar komandas nosaukumu ievietot komentāru sadaļā pie “LU Sports” Facebook lapā ievietotā raksta par šo pārgājienu maršrutu.

Dalīties

Saistītais saturs

Piesakies LU pludmales volejbola nakts turnīram
18.03.2022.

Piesakies LU pludmales volejbola nakts turnīram

Sporta centrs aicina: Dodies pārgājienā un pavadi laiku svaigā gaisā
02.03.2022.

Sporta centrs aicina: Dodies pārgājienā un pavadi laiku svaigā gaisā