Nacionālās līgas ietvaros, mūsu LU sieviešu volejbola komanda izcīnīja Zelta medaļas! Komanda 12 spēlēs sakrāja 28 punktus. Sudrabs ar 23 punktiem tika MSĢ, bet bronza ar 11 punktiem – “Mārupes SC”, kas par punktu apsteidza VK “Gulbene” volejbolistes.

“Uzvara Nacionālajā līgā ir liels solis uz priekšu pēc Covid-19 izraisītās pusotras sezonas izlaišanas. Pagājušajā sezonā ne trenējāmies, ne spēlējām – sēdējām mājās. Tas ir liels sasniegums man un meitenēm,” saka LU galvenā trenere Kristīne Tene, kura piebilst, ka arī šogad tas ir bijis liels izaicinājums Covid-19 dēļ, atjaunošanās pēc saslimšanas ir bijušas smagas, un Covid-19 izraisītās sekas ir redzamas un jūtamas vēl ilgu laiku pēc atgriešanās laukumā.

“Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm sestdien un svētdien noritēja ceturtdaļfināli. Spēļu rezultātā, pusfinālā svētdien iekļuva mūsu LU komanda.

LU vispirms uzvarēja Daugavpils SuFA/DU komandu ar 3-1 (22:25, 25:12, 25:21, 25:20) viesos, bet, bet pēc tam arī savā laukumā, ar rezultātu 3-0 (25:22, 25:18, 26:24), sērijā uzvarot ar 2-0 un iekļūstot pusfinālā. Pirmajā cīņā LU rindās ar lielisku sniegumu izcēlās Monta Urbāne, kura guva 28 punktus, no kuriem piecus blokā un četrus ar servi, uzbrukdama ar 61% efektivitāti. Pa 14 punktiem sakrāja Amanda Ērgle un Jeļizaveta Morozova.

Svētdien Rīgas kluba labā Ērgle sakrāja 12 punktus, Urbāne – 11. Pamatturnīrā divas pirmās vietas ieņēmušās komandas – “Jelgava” un RVS/LU – no pirmās izslēgšanas spēļu kārtas ir atbrīvotas.

Cīņa par medaļām noritēs nedēļas nogalē Jelgavas Sporta hallē, Mātera ielā 44.

Spēles par pirmo un trešo vietu tiks tiešraidē translētas “Best4Sport TV” kanālā.

Info avots: Volejbols.lv

Dalīties