Šī gada 28. oktobrī plkst. 14.00 tiešsaistē norisināsies Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Latvijas Universitātes preses konference, kurā informēs par aktualitātēm vēža pacientu pēcaprūpē gan Eiropas Savienības (ES) Vēža misijas padomes rekomendāciju kontekstā, gan pētniecības jomā, kā arī par starptautiskā inovatīvo tehnoloģiju projekta PERSIST norisi.

Preses konferenci rīko Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts (LU KPMI) un Rīgas Austrumu slimnīca (RAKUS), kuri aktīvi sadarbojas izglītības un petniecības jomā, realizējot vairākus nozīmīgus kopprojektus, it sevišķi vēža pētniecības jomā. Konferencē piedalīsies: profesors Mārcis Leja (LU KPMI direktors), profesors Haralds Plaudis (Rīgas Austrumu slimnīcas valdes loceklis), Ilmārs Stonāns (LU KPMI direktora vietnieks), Krista Arcimoviča (Rīgas Austrumu slimnīcas ķirurģe) un Gunita Berķe (Onkoloģisko pacientu biedrības "Dzīvības koks" valdes priekšēdētāja).

Projekta PERSIST mērķis ir, apvienojot lielo datu (big data) un mākslīgā intelekta iespējas, uzlabot dzīves kvalitāti pacientiem pēc vēža ārstēšanas un atvieglot ārstiem medicīnisko lēmumu pieņemšanu. Patlaban vienlaikus četrās ES valstīs (Latvijā, Slovēnijā, Beļģijā, Spānijā) norisinās projekta praktiskā daļa. Pētījumā ir iesaistīti vairāk nekā 150 dalībnieki – pacienti pēc krūts un kolorektālā vēža ārstēšanas. Katrs dalībnieks lieto viedaproci un viedtālruni ar jaunizstrādātu mHealth lietotni. Ierīces attālināti sekos līdzi dažādiem rādītājiem, kas liecina par pacienta emocionālo un fizisko veselību, piemēram, asinsspiedienam, sirdsdarbībai, miega kvalitātei un citiem. Iegūtie dati un dalībnieku sniegtā informācija tiks izmantoti inovatīvās veselības aprūpes atbalsta sistēmas izstrādei.

Latvijā par PERSIST klīniskā pētījuma norisi atbild LU KPMI. Institūta galvenie darbības virzieni ir fundamentālu un lietišķu pētījumu organizēšana medicīnas un bioloģijas nozarēs. Institūts veic pētījumus sabiedrības veselības un slimību profilakses jomā, populācijas, skrīninga un intervences pētījumus, kā arī pētījumus klīniskās medicīnas nozarēs.

Vairāk informācijas par PERSIST pētījumu lasiet šeit un šeit.

Dalīties

Saistītais saturs

Starptautiskā konferencē spriež par teoriju un praksi veselības aprūpē
16.12.2021.

Starptautiskā konferencē spriež par teoriju un praksi veselības aprūpē

Tiešsaistes konferencē diskutēs par aprūpes plānu pacientiem pēc vēža ārstēšanas
19.06.2021.

Tiešsaistes konferencē diskutēs par aprūpes plānu pacientiem pēc vēža ārstēšanas

Jauna tehnoloģija palīdzēs sekot pacientu veselībai pēc vēža ārstēšanas
31.05.2021.

Jauna tehnoloģija palīdzēs sekot pacientu veselībai pēc vēža ārstēšanas