© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

30. jūnijā plkst. 12.00 notiks tiešsaistes konference “Skats aiz Eiropas Vēža uzveikšanas plāna. Uz pacientiem pēc vēža ārstēšanas vērsts aprūpes plāns visā Eiropā – PERSIST”.

Pacientu piekļuve kvalitatīvai, pieejamai, savlaicīgai un inovatīvai vēža aprūpei ir būtiski faktori cīņā pret vēzi. Labi veselības aprūpes pakalpojumi uzlabo ārstēšanas rezultātus, pēc iespējas mazina ciešanas un blakusparādības, kā arī uzlabo izdzīvojušo cilvēku dzīves kvalitāti. Labi veselības aprūpes rezultāti arī nodrošina veselības aprūpes sistēmu efektivitāti un ilgtspēju. Tāpēc PERSIST galvenais mērķis ir attīstīt atvērtu un savietojamu sistēmu, lai uzlabotu pacientu aprūpi pēc vēža ārstēšanas.

Galvenie rezultāti, kas jāsasniedz konsorcija partneriem, ir:

1) salīdzinājumā ar standarta aprūpi, iegūt pacientu paaugstinātu pašefektivitāti un apmierinātību ar aprūpi, kā arī samazināt psiholoģisko stresu, lai labāk pārvaldītu vēža ārstēšanas un slimības sekas, kā rezultātā uzlabojas veselība un labklājība, kā arī iespējama ātrāka integrācija darba tirgū;

2) paaugstināta efektivitāte vēža ārstēšanā un pēcpārbaudē, nodrošinot prognozēšanas modeļus no Lielajiem datiem, kas palīdzēs lēmumu pieņemšanā speciālistiem, veicinot  optimālu lēmumu pieņemšanu par ārstēšanu ar pozitīvām sekām, uzlabojot vēzi pārdzīvojošo pacientu dzīves kvalitāti un veselības stāvokli;

3) uzlabota informācija un pierādījumi, lai veicinātu pārvaldības, iejaukšanās un profilakses politikas / stratēģiju efektivitāti, tādējādi iegūstot iespēju savlaicīgi ārstēt blakusparādības un, ja iespējams, izvairīties no sekundāras saslimšanas un letāliem notikumiem, kamēr ilgtermiņa rezultāts būs samazināt sociālekonomisko slogu, kas saistīts ar vēzi pārdzīvojušo aprūpi.

Vairāk informācijas pieejama PERSIST tīmekļa vietnē.

Reģistrācijas forma: JotForm link  

Maijā Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (LU KPMI) vadībā uzsākts klīniskais pētījums PERSIST projektā, kurā piedalās dažādu specialitāšu ārsti un 160 brīvprātīgie dalībnieki. Tas noritēs vienlaikus četrās slimnīcās – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā, Ourenses Universitātes slimnīcas kompleksā (Spānija), Mariboras Universitātes klīniskajā centrā (Slovēnija) un Ljēžas Universitātes slimnīcā (Beļģija).

Dalīties

Saistītais saturs

Informēs par vēža pētniecību un pacientu pēcaprūpes nodrošināšanu
25.10.2021.

Informēs par vēža pētniecību un pacientu pēcaprūpes nodrošināšanu

Jauna tehnoloģija palīdzēs sekot pacientu veselībai pēc vēža ārstēšanas
31.05.2021.

Jauna tehnoloģija palīdzēs sekot pacientu veselībai pēc vēža ārstēšanas