ĒNU DIENAS mērķis, kas šogad norisināsies 12.februārī, ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.LU Muzejs piedāvā muzeja ekspertu un krājuma glabātāju darba vietu vakances, kurās skolēni 4 - 6 stundu garumā varēs vērot interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

LU Muzejā ēnotājiem būs iespēja iepazīties ar Cilvēka patoloģiju kolekcijas eksperta darbu Jelgavas ielā 3, Rīgā, apskatīt galvenās muzeja krājumā pārstāvētās cilvēka patoloģijas, piedalīties patoloģisku procesu aprakstīšanas un sistematizēšanas darbā. Skolēniem būs iespēja tikties ar studentiem, kas mācās Medicīnas fakultātē un apgūst Patoloģijas priekšmetu, izmantojot LU Muzeja Cilvēka patoloģijas kolekcijas priekšmetus.

Iepazīstot Ģeoloģijas kolekcijas eksperta darbu Kronvalda bulvārī 4, Rīgā, būs iespēja uzzināt, ko var paveikt, apvienojot dabas zinātņu jomas zināšanas ar darbu muzejā. Ēnotāji varēs pārliecināties par to, cik interesants pašam un noderīgs visai sabiedrībai var būt eksperta darbs, pētot muzeja kolekcijas, lai atklātu vēl nezināmo un plaši informētu par pētniecības rezultātiem. Eksperte iepazīstinās interesentus, kā sagatavo un vada tematiskās ekskursijas un nodarbības, atklājot Zemes dzīļu bagātību, kā arī veic vēl neizprotamu objektu ekspertīzes. 

Raiņa bulvārī 19, Rīgā ēnotāji varēs iepazīsies ar eksperta darbu F. Candera un Latvijas astronomijas kolekcijā un aktualitātēm astronomijā Latvijā. Skolēni uzzinās par eksperta galvenajiem darba pienākumiem: izstrādāt un vadīt nodarbības muzejā, veikt zinātnisko pētniecību, sagatavot jaunas ekspozīcijas.

Ēnu dienas krājuma glabātāja vakanču dalībnieki LU vēstures kolekcijās Raiņa bulvārī 19, Rīgā un Botānikas un mikoloģijas kolekcijās Kronvalda bulvārī 4, Rīgā uzzinās, kas ir muzeja “neredzamā” puse, kādi ir muzeja krājuma glabātāja pienākumi un ikdienas darbi un kādi pārsteigumi tajā var sagaidīt. Būs iespēja iepazīt un pašiem pamēģināt krājuma ikdienas aprūpē, krājuma priekšmetu grupēšanā, aprakstu sagatavošanai uzņemšanai krājumā.

Raiņa bulvārī 19 ēnotāji kopā ar krājuma glabātāju dosies ekskursijā pa LU galveno ēku, iepazīstot LU vēsturi un priekšvēsturi, zīmīgākos ēkas kultūrvēsturiskos objektus – foajē, Lielo un Mazo aulu, Studentu karceri un jumta platformu.

Pieteikšanās vakancēm

Dalīties

Saistītais saturs

Ēnu diena LU Muzejā
14.04.2022.

Ēnu diena LU Muzejā

Izstāde "Gadsimta students" turpina priecēt studējošos un laikabiedrus
17.03.2020.

Izstāde "Gadsimta students" turpina priecēt studējošos un laikabiedrus

23 skolēni ēnoja LU Muzeja speciālistus
20.02.2020.

23 skolēni ēnoja LU Muzeja speciālistus

 Izstādes "Gadsimta students" atklāšana
11.12.2019.

Izstādes "Gadsimta students" atklāšana

Ēnu diena 2019 LU Muzejā
13.02.2019.

Ēnu diena 2019 LU Muzejā