Piektdien, 16. jūnijā, tiekoties Latvijas Universitātes (LU) un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) vadībai, pārrunātas sadarbības iespējas un to pilnveidošana. Neformālā tikšanās gaisotnē LU pārstāvji iepazīstināja ar Universitātes jaunajām ēkām un telpām Dabas un Zinātņu mājās, kā arī topošo Rakstu māju.

LU rektors prof. Indriķis Muižnieks uzsvēra, ka “Šī tikšanās pilnveidos tālāko sadarbību gan zinātnes, gan studiju jomā. Mūsu mērķis ir padarīt vidi pievilcīgāku gan studentiem, gan akadēmiskajam personālam, kā arī apmainīties ar zināšanām un  pieredzi.”

PSKUS valdes locekle Agra Ločmele: “Šī bija lieliska iespēja dalīties ar pieredzi infrastruktūras projektu īstenošanā, kas sniedz lielu ieguldījumu ne tikai katrai no mūsu iestādēm, bet arī mūsu Torņakalna apkaimes attīstībai ilgtermiņā."

Viesi tika iepazīstināti ar Dabas māju un Zinātņu māju, īpaši uzsverot Medicīnas fakultātes piedāvātās iespējas studiju programmas apguvei ar visdažādākajiem mūsdienīgiem mācību materiāliem, kas ļauj izzināt detalizētu cilvēka ķermeņa uzbūvi, iekšējos orgānus, asinsvadus un pat nervu šķiedras.

Medicīnas fakultātes dekāns prof. Valdis Folkmanis īpaši iepazīstināja ar Sociālās pediatrijas centru, kur tiek apmācīti turpmākie Montesori pedagoģijas speciālisti, kā arī savas zināšanas un prasmes var pilnveidot esošie Montesorpedagogi. Tāpat tika ieskicēts LU stratēģiskās nozīmes attīstības projekts – Veselības māja, ko plānots īstenot līdz 2027. gadam, tādējādi turpinot LU Akadēmiskā centra Torņakalnā izaugsmi.

Abas puses apmainījās ar pieredzi būvniecības un labiekārtošanas darbu organizēšanā un pasūtīšanā.

Piektdienas  diskusijā viens no jautājumiem bija efektīva sadarbība Māszinību un Ārstniecības studiju programmu īstenošanā. LU ir saņēmusi papildus valsts budžeta vietas Māszinību programmā, kas dos augsti kvalificētas māsas slimnīcai. Šogad plānots pieaugums par gandrīz 500 budžeta vietām.

Tikšanās dalībnieki vienojās, ka jūlijā PSKUS iepazīstinās ar savām attīstības iecerēm, kā arī vasarā tiks saskaņoti LU mācību plāni, kuru norisei plānots nākotnē izmantot slimnīcas resursus.

Dalīties

Saistītais saturs

Eiropas pilsētu pārstāvji viesojas LU Akadēmiskajā centrā
05.06.2023.

Eiropas pilsētu pārstāvji viesojas LU Akadēmiskajā centrā

Akadēmiskajā centrā viesojas izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
11.05.2023.

Akadēmiskajā centrā viesojas izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša

Norvēģi atlido iedvesmoties LU Akadēmiskajā centrā
27.04.2023.

Norvēģi atlido iedvesmoties LU Akadēmiskajā centrā