Indriķis Muižnieks, Anda Čakša, Ivars Kalviņš, Andrejs Ērglis LU Akadēmiskajā centrā
LU Stratēģijas padomes priekšsēdētājs prof. Andrejs Ērglis, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, LU rektors prof. Indriķis Muižnieks un LU Padomes priekšsēdētājs prof. Ivars Kalviņš uz LU Akadēmiskā centra Dabas mājas jumta ar skatu uz jaunās Rakstu mājas tapšanas procesu. Foto: Toms Grīnbergs, LU

Latvijas Universitātes (LU) vadības un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša tikšanās laikā 9. maijā apsprieda augstākās izglītības kvalitātes jautājumus, cita starpā, kā plānotā LU konsolidācija veicinās izglītības kvalitāti un pieeju augstākajai izglītībai Latvijā kopumā.

Tikšanās noritēja LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, kura iespējas un nākotnes perspektīvas ministrei rādīja un stāstīja LU rektors Indriķis Muižnieks, LU Padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš un LU Stratēģijas padomes priekšsēdētājs Andrejs Ērglis.

Universitātes iekšējās konsolidācijas viens no galvenajiem mērķiem ir studiju un zinātnes kvalitātes paaugstināšana, piemēram, izveidojot vienotu Doktorantūras skolu. Kvalitāti, resursu lietderīgu izmantošanu un aktīvāku starpdisciplināru sadarbību starp dažādām zinātņu nozarēm veicinās arī Universitātes studiju un zinātniskā darba koncentrēšanās Akadēmiskajā centrā.

LU uzsver, ka augstskolām ir milzīga nozīme kopējā izglītības kvalitātē visos līmeņos, jo tieši augstskolas sagatavo mācībspēkus, kuri dodas uz skolām un izglīto bērnus un jauniešus, kuri savukārt tālāk dodas uz augstskolām un kļūst par valsts nākotnes veidotājiem.

Tikšanās laikā LU arī informēja ministri par nākamajā gadā gaidāmu ļoti zīmīgu notikumu, proti – LU Akadēmiskā bibliotēka svinēs 500 gadu pastāvēšanu. Tā ir vecākā zinātniskā iestāde nevien Rīgā, bet arī Baltijā, veidojusies jau 16. gadsimtā. 1524. gada martā Rīgas rātes pārziņā nonāca piecas likvidētā franciskāņu klostera grāmatas, kas kļuva par pirmās Rīgas publiskās bibliotēkas fondu pamatu.

Dalīties

Saistītais saturs

IZM un Latvijas Universitāte pārrunā akadēmiskās ētikas jautājumus
06.04.2023.

IZM un Latvijas Universitāte pārrunā akadēmiskās ētikas jautājumus

LU Akadēmiskā centra metu konkursā uzvar SBS ENGINEERING GROUP SP. ZOO.
17.03.2023.

LU Akadēmiskā centra metu konkursā uzvar SBS ENGINEERING GROUP SP. ZOO.