Doktorantūra tuvplānā, diskusija

Lai sniegtu ieskatu doktorantūras studijās Latvijas Universitātē (LU), atklātu augstākā studiju līmeņa norises nianses un mudinātu maģistrantūras absolventus turpināt izglītības procesu, LU 20. jūnijā plkst.16.00 aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr. Doktorantūra tuvplānā”. Pasākuma tiešraide būs skatāma www.lu.lv un to ir aicināts klausīties ikviens, kurš apsver domu par studijām doktorantūrā.

Vai studijas var apvienot ar pilnas slodzes darbu? Kā izvēlēties pētījuma tēmu, kā – darba vadītāju? Ko dod doktora grāds? Kas ir promocijas darbs? Par šiem un citiem jautājumiem diskusijā runās LU šī brīža doktoranti un doktora studiju programmu vadītāji, daloties pieredzē par studiju norisi, biežākajiem izaicinājumiem un ieguvumiem, kā arī par pētniecības procesu, kas pavada doktorantūras studijas.

Dabaszinātņu doktora studiju programmas direktors Didzis Elferts saka: “Ja vēlies saistīt savu karjeru ar zinātni un akadēmisko vidi, ja vēlies iegūt pieredzi zinātniskajā darbā, tai skaitā, starptautiskajā vidē, tad doktorantūra ir īstā vieta. Iegūtais zinātnes doktora grāds būs kā apliecinājums Tavai zinātniskajai kvalifikācijai un apliecinās Tavas spējas darboties ne tikai zinātnē, bet arī sniegt ieguldījumu sabiedrības attīstībai, paverot jaunus un daudzsološus karjeras attīstības ceļus.”

Sarunā par doktorantūru piedalīsies LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks, LU Akadēmiskā departamenta Akadēmiskās politikas nodaļas vadītājs un Dabaszinātņu doktora studiju programmas direktors Didzis Elferts, LU Humanitāro zinātņu fakultātes doktorante Kitija Balcare, LU Sociālo zinātņu fakultātes doktorante Marija Vorkule un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesors un jaunveidotās doktora studiju programmas “Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība” direktors Henrijs Kaļķis. Pasākumu moderēs Ilze Dimanta – LU absolvente, zinātniece.

Diskusija būs skatāma tiešraidē 20. jūnijā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.30 LU tīmekļa vietnē www.lu.lv un LU Facebook lapā. Savukārt pasākuma diskusijas Zoom saite: ŠEIT!

Aicinām interesentus iesūtīt jautājumus gan diskusijas dalībniekiem, gan piedalīties virtuālajā diskusijā par doktorantūras uzņemšanas nosacījumiem, studiju procesu un kārtību, motivāciju. Jautājumus gan pirms pasākuma, gan tā laikā var uzdot ŠEIT.

Uzņemšana LU doktora studiju programmās notiks no  21. līdz 31. augustam.  

Dalīties

Saistītais saturs

Būt vienā asinsritē – ko nozīmē maģistrantūras studijas LU?
15.06.2023.

Būt vienā asinsritē – ko nozīmē maģistrantūras studijas LU?

Neapstājies pie sasniegtā - turpini studijas maģistrantūrā!
30.06.2020.

Neapstājies pie sasniegtā - turpini studijas maģistrantūrā!