Apmācību dalībnieki pie LU galvenās ēkas

Maija sākumā Latvijas Universitātē (LU) pulcējās eksperti no dažādu valstu augstskolām, tajā skaitā kolēģie no Eiropas Universitātes FORTHEM alianses partneruniversitātēm, lai piedalītos kombinētās intensīvās starptautiskās apmācībās “Skills and competencies for Future”. Apmācības jau trešo reizi organizēja LU Studiju servisa departamenta (SSD) Mobilitātes nodaļa.

Šīs kombinētas intensīvās programmas (Blended Intensive programme) jauninājums ir programmas sadarbības partneri, kas šajā reizē bija no Lūcija Blaga Universitātes Sibiu (Rumānija) un Valensijas Universitātes (Spānija) un programmas virtuālā komponente, kas norisinājās tiešsaistē.

Pasākumā piedalījās 18 dalībnieki no Austrijas (University College of Teacher Education Vorarlberg), Čehijas (Palacky University Olomouc un Masaryk University), Vācijas (Johannes Gutenberg University Mainz), Polijas (University of Warsaw), Rumānijas (Lucian Blaga University of Sibiu), Slovākijas (Chatholic University of Ružomberok un Comenius University in Bratislava), Spānijas (University of Valensia un TecnoCampus Mataro-Maremse) un Šveices (Thurgau University of Teacher Education).

Apmācību programma tika veidota, balstoties uz aktualitātēm kompetenču mācībā. Virtuālajā komponentes daļā dalībniekiem bija iespēja piedalīties lekcijā un praktiskajā nodarbībā par komunikāciju digitālā vidē – etiķetes un netiķetes principiem (lekt. K. Sprūdža). Klātienes nodarbību laikā dalībnieki piedalījās lekcijās un praktiskajās nodarbībās par komandas veidošanas principiem (prof. I. Reinholde), izzināja dažādos personības aspektus (K. Zaksa), apguva motivācijas teoriju praktiskos aspektus (S. Struberga/ S. Zilberta), apguva starpkultūru komunikācijas kompetenci (lekt. L. Ločmele) un piedalījās praktiskajās nodarbībās par efektīvu laika plānošanu (prof. I. Reinholde). Kā atzīmēja pasākuma dalībnieki – “dalība lekcijās un praktiskajās nodarbības neietilpst viņu darba ikdienā, bet tās ir ļoti iedvesmojošas un uz pārmaiņām vērstas”. Kā atzīmēja viena lektore – “vienmēr ir patīkami strādāt ar cilvēkiem, kas prot novērtēt savu un citu laiku, un ir vērsti uz pozitīvām, sevis pārmaiņām”.

Papildus apmācībām, dalībniekiem tika organizētas vairākas ārpusmācību aktivitātes. Viesiem bija iespēja iepazīties ar LU galvenās ēkas vēsturi un apmeklēt studentu karceri, iepazīties ar LU Akadēmisko centru, doties gida pavadībā pa Vecrīgas skaistākajām vietām un izbaudīt Jūrmalu. Šogad pavasaris lutināja viesus un visiem bija iespēja izbaudīt pavasari Baltijas jūras pludmalē. Kā atzīmēja viens no pasākuma dalībniekiem – “brauciens uz Jūrmalu ir viena no labākajām, ārpsumācību aktivitātēm, kas tika organizēta apmācību laikā [..] Laiks, saule, kas var būt labāks par šo, pēc apmācībām?"

Dalīties

Saistītais saturs

LU rīkotā vasaras skola uzņem dalībniekus no 15 valstīm
02.08.2022.

LU rīkotā vasaras skola uzņem dalībniekus no 15 valstīm

Latvijas Universitāte uzņem Forthem Campus Riga studentus
03.05.2022.

Latvijas Universitāte uzņem Forthem Campus Riga studentus

Apmaiņas studenti atzinīgi vērtē Mobilitātes nodaļas darbu pandēmijas laikā
10.11.2021.

Apmaiņas studenti atzinīgi vērtē Mobilitātes nodaļas darbu pandēmijas laikā

LU organizē apmācības ārzemju augstskolu personālam
02.09.2021.

LU organizē apmācības ārzemju augstskolu personālam