Latvijas Universitātes Studentu servisu departamenta (LU StSD) Mobilitātes nodaļa laika posmā no 16. līdz 20. augustam pirmo reizi organizēja apmācības ārzemju augstskolu personālam “International Blended Staff Training week – Boost Up Your Competencies+”. Pasākuma programma ieinteresēja kolēģus no dažādam augstskolām, pasākumā piedalījās kolēģi no Albānijas, Čehijas, Grieķijas, Itālijas Lietuvas un Vācijas.

Starptautisko koordinatoru apmācības tika rīkotas jauktā formātā – attālināti un klātienē. Pirmajā (virtuālajā) apmācību komponentē pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Erasmus+ KA2 “Framework for Erasmus+ Staff Competencies” rezultātiem un LU StSD Mobilitātes nodaļas devumu šī projekta izstrādē. Papildus pasākuma dalībnieki iezīmēja, viņuprāt, 21.gadsimtā svarīgākās apmaiņas studiju koordinatoru kompetences, kuras attīstot, iespējams uzlabot mobilitātes norisi.

Klātienes daļā LU saviem viesiem piedāvāja apmeklēt dažādas praktiskas lekcijas un seminārus. Pasākumā partneriem bija iespēja attīstīt savas kompetences starpkultūru komunikācijā, laika, stresa un konflikta vadīšanā. Praktiskas nodarbības pasniedza LU StSD Karjeras centra konsultante Dace Siliņa, psiholoģe Līga Valinka un LU Humanitāro zinātņu fakultātes pētnieks Giulio Lo Bello. Par brīvā laika aktivitātēm rūpējās LU Mobilitātes nodaļa, kas nodrošināja pasākuma dalībnieku iepazīšanos ar LU, Latviju un tās kultūru. Kā atzīmēja pasākuma dalībnieki, apmācībās, ko organizēja LU Mobilitātes nodaļa “bija perfekts balanss starp praktisko lekciju un kultūras aktivitāšu norisi”.

Pasākuma dalībnieki atsauksmēs atzīmēja to, ka pasākums tika kvalitatīvi organizēts. Viņiem bija liels prieks par iespēju atkal klātienē satikt savus kolēģus, aizceļot līdz Rīgai, redzēt LU Akadēmisko centru un piedalīties praktiskajās lekcijās. Atzinīgi tika novērtēta arī pasākuma virtuālā daļa, kas notika pirms klātienes pasākuma Zoom platformā.

Dalīties

Saistītais saturs

FORTHEM alianses un citu universitāšu eksperti pulcējas LU rīkotās apmācībās
12.05.2023.

FORTHEM alianses un citu universitāšu eksperti pulcējas LU rīkotās apmācībās