Atsaucoties uz izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas aicinājumu, Latvijas Universitātes (LU) Padomes un Senāta pārstāvji 2023. gada 6. aprīlī tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, lai sīkāk apspriestu ar akadēmisko ētiku un akadēmiskā godīguma ievērošanu saistītos jautājumus – gan reaģējot uz šobrīd presē publiski pretrunīgi vērtēto informāciju, gan saskaņojot tālākus kopīgus pasākumus akadēmiskās ētikas un akadēmiskā godīguma stiprināšanai.  

Universitāte iepriekš paudusi nostāju, ka akadēmiskais godīgums ir tās pamatvērtība un jebkādi akadēmiskā godīguma pārkāpumi ir nosodāmi. Akadēmiskā godīguma pārkāpumi tiek izskatīti atbilstoši Universitātes Senāta pieņemtajiem Akadēmiskās ētikas noteikumiem. Pilns LU paziņojums lasāms www.lu.lv  

IZM un LU Padomes pārstāvji vienojās par tālāko nepieciešamību organizēt regulāras darba tikšanās ar augstskolu padomēm, lai dalītos pieredzē, pārrunātu aktuālos jautājumus un vienotos par praktiski veicamajiem soļiem. Plašāka IZM informācijas par tikšanos - www.izm.gov.lv.

Sarunā piedalījās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietnieks zinātnes jomā Jānis Paiders, valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, LU Padomes priekssēdētājs profesors Ivars Kalviņš, LU Padomes locekles Mārīte Seile un Baiba Apine un LU Senāta priekšsēdētāja Dace Balode.

Dalīties

Saistītais saturs

Pārrunā augstākās izglītības kvalitātes un LU attīstības jautājumus
10.05.2023.

Pārrunā augstākās izglītības kvalitātes un LU attīstības jautājumus

Latvijas Universitātes paziņojums par akadēmisko godīgumu
04.04.2023.

Latvijas Universitātes paziņojums par akadēmisko godīgumu