Katru gadu septembrī tiek atzīmēta Latvijas Universitātes (LU) dibināšanas gada diena. Tai tiek veltīti dažnedažādi pasākumi nedēļas garumā. Viena no kulminācijām ir svinības, ar kurām tiek noslēgta jubilejas nedēļa. Šī gada 104. jubilejas svinības "Iedvesmas vakars", kas norisinājās 29. septembrī LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, bija kā sirsnīgs atgādinājums un veltījums katram viesim, ka LU lielais mehānisms nekādi nav iedomājams bez tā rosīgajiem darbiniekiem, studentiem, absolventiem, pārstāvjiem un sadarbības partneriem.

Šoreiz svinības aptvēra ne tikai galveno zāli – Lielo aulu, bet arī vairākas auditorijas un kafejnīcas telpas. Kamēr Lielajā aulā skatītājus – klausītājus iepriecināja galvenie priekšnesumi un koncerti, pārējās vietās viesi visa vakara gaitā varēja ar prieku izpausties dažādās darbnīcās – foto zonā, radošajā zonā, virtuālās realitātes zonā, karaokes zonā, galda spēļu zonā un gastronomiskajā zonās.

Šogad, plānojot un organizējot svinību pasākumu, lielāka uzmanība bija pievērsta arī augstskolas ilgstpējīgas attīstības mērķiem. Dekorācijas tika veidotas no videi draudzīgiem materiāliem, ēdināšanas zonā apmeklētājiem dzērieni tika pasniegti depozītglāzēs, kā arī lielākā daļa apmeklētāju pasākumā ieradās ar elektroniskajām ieejas kartēm.

Par svinību gaitas pozitīvo garu gādāja vakara vadītājs Mārtiņš Spuris. Ar enerģisku un iedvesmojošu runu viesus iepriecināja LU rektors Indriķis Muižnieks, Absolventu kluba valdes priekšsēdētājs un LU Padomes pārstāvis Mārtiņš Brencis un LU Studentu padomes vadītāja Eva Borska.

Bagātīgu un emocionālu programmu bija sarūpējis Latvijas Universitātes kopkoris, ko veidoja jauktie kori "Dziesmuvara", "Juventus", "Aura", un Pūtēju orķestris, ļaujot klausītājiem vēl nedaudz pakavēties Dziesmusvētku atmiņās. Kori un mūziķus dziesmā vadīja talantīgie diriģenti Nora Žeigure, Valdis Tomsons, Edgars Vītols, Māra Lemkena un Jānis Puriņš.

Pasākumu caurvija Rīgas cirka pārsteidzošie priekšnesumi ar UV gaismas šovu, akrobātiku un žonglēšanu.

Ar lielu sajūsmu tika uzņemti pasākuma īpašie viesi Intars Busulis un Abonementa orķestris, kas visu uzstāšanās laiku enerģiski uzlādēja koncerta apmeklētājus. Teju vai viss koncerts tika dziedāts kopā ar klausītājiem.


Vakaram tuvojoties izskaņai, klātesot universitātes rektoram un Studentu padomes vadītājai, viesiem tika pasniegta jubilejas torte. Pēc koncerta apmeklētāji varēja turpināt svinības, izkustoties jautros deju ritmos DJ AllViss vadībā.

Dalīties

Saistītais saturs

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023.

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"