LU rektors Indriķis Muižnieks. © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Atskatoties uz aizejošo – 2002. gadu –, izpētījām, kāda informācija portālā LU.lv šogad lasīta visvairāk.

Pēc diviem grūtajiem pandēmijas gadiem arī 2022. gads nedod iespēju atslābt, vairāk kā jebkad domājam par mieru pasaulē un pie mūsu valsts robežām – Ukrainā –, par palīdzēšanu kara grūtībās nonākušajiem un atbalstu bēgļiem. Arī Latvijas Universitāte (LU) savu iespēju robežās sniedz atbalstu studentiem un pētniekiem no Ukrainas, par to var lasīt ziņā – Latvijas Universitāte turpinās atbalstīt Ukrainas studentus.

LU.lv topa augšgalā pēc lasījuma skaita ir ziņas, kas vēsta par uzņemšanu LU, kas, protams, priecē, jo LU studentu skaita ziņā ir lielākā augstākās izglītības iestāde valstī. TOP ziņas par jauno studentu uzņemšanu ir Uzņemšana ir sākusies!; Latvijas Universitātē sākas uzņemšana un Joprojām var pieteikties studijām vairākās LU studiju programmās.

Ar LU – kā savas nākamās studiju vietas iepazīšanu – saistās vairākas citas gada populārākās ziņas: tā ir ziņa par Atvērto durvju dienu LU – LU fakultātes un filiāles ver durvis gan klātienē, gan attālināti; kā arī ziņas par skolēnu nedalītu atsaucību iemantojušo pasākumu “Studenta kurpēs”, kas 2022. gadā notika gan pavasarī, gan rudenī - Jaunums! LU pasākums “Studenta kurpēs” notiks jau rudens semestrī; Skolēniem iespēja iejusties studenta lomā pasākumā “Studenta kurpēs”.

Top ziņu augšgalā ir arī raksts, kura galvenie interesenti ir tikko veiksmīgi pa LU durvīm iegājuši, tātad ir pirmkursnieku godā, un vēlas vairāk uzzināt ­– “Iepazīsti LU” – informatīvs pasākums pirmkursniekiem.

Savukārt LU Studentus un darbiniekus ļoti interesējusi ziņa par epidemioloģiskās drošības situāciju vasaras periodā – LU epidemioloģiskās drošības pasākumi no 1. jūlija.

Bet uz šo nopietno ziņu fona ir prieks atzīmēt, ka pie lasītākajām ziņām ir arī 1. aprīļa joku ziņa – Topošās Rakstu mājas rakšanas darbu laikā atrasta Rīgas atslēga.

Un tāpēc arī gada nogalē novēlam, lai studējot, strādājot, nopietni domājot par nākotni, saglabājam spēju vienam otru iepriecināt.

Dalīties