Ukrainas karogs pie Latvijas Universitātes galvenās ēkas
© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

 

Latvijas Universitāte (LU) pieņēmusi lēmumu arī nākamajā studiju gadā rudens semestrī atbalstīt Ukrainas studentus, no augstskolas līdzekļiem sedzot mācību maksu.

LU vadības sēdē nolemts Ukrainas civiliedzīvotājus – LU studentus rudens semestrī 100% apmērā atbrīvot no studiju maksas. Tāpat turpinās individuāla atbalsta sniegšana gan studentiem, gan mācībspēkiem un pētniekiem, kuri vēršas LU. Katrs gadījums tiek izvērtēts individuāli, meklējot abām pusēm labākos risinājumus. 

Kā jau iepriekš norādīja LU rektors profesors Indriķis Muižnieks, tad LU ir ļoti cieša un produktīva sadarbība ar vairākām Ukrainas augstskolām. “Mēs palīdzam nodrošināt ukraiņu zinātnieku pētījumu un jauniešu studiju nepārtrauktību. Esmu pateicīgs visiem universitātes studentiem un darbiniekiem, kuri ar savu pilsonisko stāju, sociālo aktivitāti un arī ar ziedojumiem atbalsta Ukrainas cīņu pret agresiju,” tā I. Muižnieks. 

Universitātes tīmekļa vietnē www.lu.lv arī izveidota sadaļa “LU atbalsts Ukrainai”. Tajā latviešu, angļu un ukraiņu valodās sniegta informācija par pieejamu atbalstu. Sadaļas izveidošanā aktīvi iesaistījās LU Studentu padome, tai skaitā sadarbībā ar studentiem no Ukrainas veicot informācijas tulkošanu ukraiņu valodā.
 

Dalīties

Saistītais saturs

Ukraiņi apgūst latviešu valodu vasaras skolā
16.08.2022.

Ukraiņi apgūst latviešu valodu vasaras skolā

LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks  grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršana
26.07.2022.

LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršana

Studenšu korporācija "Daugaviete" ziedo 3000 eiro Ukrainas studentiem
29.06.2022.

Studenšu korporācija "Daugaviete" ziedo 3000 eiro Ukrainas studentiem

Turpinās ziedojumu vākšana Ukrainas studentu un pētnieku atbalstam
02.05.2022.

Turpinās ziedojumu vākšana Ukrainas studentu un pētnieku atbalstam