Brihadišvaras templis, Indija
Brihadišvaras templis, Indija © Foto: Arnis Siliņš

Latvijas Universitātes (LU) Starptautiskajā Indijas studiju institūtā (SISI) turpinās pieteikšanās programmām "Sanskrits I", "Jogas studiju ievadprogramma", "Jogas tradīcijas un prakse I", "Hatha jogas praktikums I" un "Hatha jogas praktikums II" 2022. gada rudens semestrī. Tuvākajā laikā plānota pieteikšanās arī programmai "Ievads Indijas klasiskajā mūzikā un tās filozofiskajā pasaules uztverē".

Jogas, ājurvēdas, Indijas klasiskās mūzikas, viedās valodas un meditācijas kultūra pamatoti tiek dēvēta par pilnīgu instrumentu kopumu cilvēka sevis izziņas pilnveidošanai un veselības nodrošināšanai modernajā sabiedrībā arī Latvijā.

Lai iegūtu metodisku izpratni un praktisku pieredzi par šo cildeno zinību kultūru, teoriju, praksi un filozofiju aicinām pieteikties LU SISI piedāvātajām mācību programmām. Kursu "Jogas studiju ievadprogramma" absolventiem un "Jogas tradīcija un prakse I", "Jogas tradīcija un prakse II", "Jogas tradīcija un prakse III" studentiem nākotnē var tikt piedāvāta iespēja piedalīties studiju apmaiņas braucienā uz Dev Sanskriti universitāti Haridvarā, Indijā.

Programmā "Sanskrits I" klausītājiem tiks sniegtas pirmās pamatzināšanas par sanskritu – vienu no senākajām indo-eiropiešu saimes valodām, Indijas seno rakstu un reliģisko rituālu valodu, kura vēl joprojām tiek izmantota akadēmiskajā pētniecībā, reliģiskajos rituālos un arī mūsdienu sarunvalodā. Klausītāji iepazīst sanskrita alfabētu un fonētiku, īpašu uzmanību pievēršot skaņu izrunai, gūst ieskatu sanskrita gramatikas pamatos un attīsta prasmi tulkot un veidot vienkāršas frāzes un teikumus.

Pieteikšanās 2022. gada rudens semestra tālākizglītības kursiem notiek, aizpildot reģistrēšanās anketu elektroniski. 

Informāciju par kursu norisi iespējams saņemt, rakstot uz e-pastu: indija@lu.lv.   

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijā jau devīto reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu
07.06.2023.

Latvijā jau devīto reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu

Meistarklases skolotājiem – zinātniski pētniecisko darbu vadītājiem
12.10.2022.

Meistarklases skolotājiem – zinātniski pētniecisko darbu vadītājiem

LU Starptautiskais Indijas studiju institūts aicina apgūt sanskritu
10.10.2022.

LU Starptautiskais Indijas studiju institūts aicina apgūt sanskritu