Latvijas Universitātei (LU) šodien, 28. septembrī, – 102. dibināšanas gadadiena! Jau kopš 20. septembra ar plašu notikumu klāstu norit jubilejas sagaidīšana un atzīmēšana. Šodien LU saime pulcēsies uz svinīgo Senāta sēdi un citiem svētku pasākumiem.

28. septembrī plkst.10.00 tradicionāli LU galvenās ēkas Raiņa bulvārī 19 Mazajā aulā notiks ekumeniskais svētbrīdis, savukārt plkst.12.00 Lielajā aulā – svinīgā Senāta sēde, kurā godināsim LU Goda doktoru, LU profesorus, kuriem piešķirts emeritus profesora goda nosaukums, kā arī promocijas ceremonijā sveiksim doktora grāda ieguvējus. 

Pasākumi apmeklējami klātienē, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Svinīgās Senāta sēdes norise būs vērojama arī tiešsaistē LU tīmekļvietnē

Jubilejas atzīmēšanu sākām jau 20. septembrī ar klātienes un tiešsaistes pasākumiem, dažādām diskusijām, aktivitātēm studentiem un LU atbalstītājiem.

LU portālā sociālajos tīklos skatāms sarunu cikls “Dienas saruna”. Žurnālists Māris Zanders sarunājas ar LU pētniekiem, mācībspēkiem un dažādu jomu ekspertiem par ilgtspēju, stratēģisko attīstību, attālinātajām studijām, absolventu dzīvi u.c. būtiskām tēmām, bet Radio NABA ēterā ik darba dienu dzirdamas LU Studentu padomes reportāžas par pieredzi attālinātās dzīves laikā un atgriešanos augstskolas gaiteņos.

Pirmdien, 20. septembrī, LU Akadēmiskajā centrā viesojās Eiropas Padomes Attīstības bankas (EPAB) prezidents Rolfs VenzelsJau 2017. gadā EPAB apstiprināja aizdevumu LU Akadēmiskā centra II posma attīstībai, šobrīd noslēdzošā posmā ir bankas ekspertu veiktā padziļinātā izpēte, lai EPAB turpinātu atbalstīt arī Akadēmiskā centra attīstības III posmu.

Trešdien, 22. septembrī, notika Zaļdomātāju diena. Docente Kristīne Āboliņa aicināja uz lekciju “Vai ilgtspējīga universitāte ir inovācija?”, tika prezentēts “Studentu zaļuma indekss”, kā arī tiks uzsākta mazās sadzīves elektrotehnikas šķirošanas akcija

LU Muzejs veda ekskursijās universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. To laikā varēja izpētīt LU Lielo aulu, Mazo aulu, leģendāro Studentu karceri, kā arī vērot Rīgas panorāmu no LU ēkas jumta.

Ceturtdien, 23. septembrī, tiešsaistē norisinājās LU jubilejas starptautiskā konference “Universitātes kods pārmaiņu laikā: pārvaldība, ilgtspēja, digitalizācija”, kur nozaru eksperti no Latvijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas un starptautiskajām akadēmiskajām organizācijām diskutēja par mūsdienīgu universitāti un aktuālajiem procesiem augstākajā izglītībā.

Piektdien, 24. septembrī, tiešsaistē notika arī ideju forums “Tiecoties pēc izcilības: mūsdienīgas universitātes attīstība, kurā eksperti sprieda par mūsdienīgas universitātes spēju saglabāt universālo kodu, ejot līdzi laikam, savukārt otrā diskusija bija veltīta zaļās universitātes perspektīvai: kā iedzīvināt izcilību, domājot un rīkojoties ilgtspējīgi.

24. un 25. septembrī LU Akdēmiskā centra Dabas māju pārņēma LU jauno tehnoloģiju un inovāciju diena. Interesentus pulcēja Zināšanu agora, Ideju laboratorija, diskusijas, sarunas un dejas ar “Carnival Youth” un Radio Naba.

Jubilejas pasākumu programmu papildina arī LU fakultāšu un citu struktūrvienību pasākumi, piemēram, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte aicina piedalīties soļu skaitīšanas kampaņā, LU Medicīnas fakultātē 30. septembrī notiks konference “Viena pasaule – viena veselība u.c.

Ikviens ir aicināts dalīties ar pasākumos dzirdētajām atziņām un idejām sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #LU102.  

Dalīties

Saistītais saturs

LU jubilejas konferencē spriež par aktuālajiem procesiem augstākajā izglītībā
04.10.2021.

LU jubilejas konferencē spriež par aktuālajiem procesiem augstākajā izglītībā

FOTO. Svinīgajā Senāta sēdē atzīmē Latvijas Universitātes 102. gadadienu
28.09.2021.

FOTO. Svinīgajā Senāta sēdē atzīmē Latvijas Universitātes 102. gadadienu

Ideju forums par mūsdienīgas universitātes attīstību
23.09.2021.

Ideju forums par mūsdienīgas universitātes attīstību