Trešdien, 10. februārī plkst. 12.00 Latvijas Universitātes (LU) mājaslapā tiešsaistē būs skatāma 79. starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanas plenārsēde. To atklās Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, uzstājoties ar referātu "Eiropas un Latvijas ekonomiskās attīstības perspektīvas Covid–19 pēckrīzes periodā un Eiropas finansējuma sniegtās iespējas".

Ikgadējā LU starptautiskā zinātniskā konference ir kļuvusi par neatņemamu zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas. Šogad konference norisināsies jau 79. reizi.

Katru gadu konference tiek atklāta ar plenārsēdi, kurā uzstājas personības, kas ieņem būtisku lomu Latvijas sabiedrībā un aktualizē sabiedrībā, izglītībā un zinātnē būtiskus jautājumus. Pagājušajā gadā plenārsēdē uzstājās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, pirms tam tagadējā Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele, vēl iepriekš arī ar referātu uzstājās Valdis Dombrovskis un tagadējais Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Valdis Dombrovskis ieskicējot referāta fokusu, uzver “Paredzams, ka pakāpeniski atceļot ar pandēmiju saistītos ierobežojumus, Latvija jau šogad atgriezīsies pie ekonomiskās izaugsmes. Tomēr, ar to vien nepietiks, lai kompensētu pandēmijas radītos zaudējumus valsts ekonomikai. Latvijai ir svarīgi pilnībā izmantot Eiropas ekonomikas Atveseļošanas un noturības mehānisma atbalstu, lai stiprinātu izaugsmi, vienlaikus īstenojot ekonomikas zaļo un digitālo transformāciju.”

Tradīcijām bagātās konferences darbs šogad noritēs attālināti, aicinot zinātniekus, referentus un interesentus apmeklēt 130 dažādas sekciju sēdes pa zinātņu nozarēm, 12 prioritārām pētniecības tēmām un starpdisciplināri, iepazīstinot ar aktuālajiem zinātnes sasniegumus un jaunumiem, tai skaitā Covid-19 pētniecības jomā.

Pēdējos gados LU konference ir apvienojusi daudzus universitātes un Latvijas zinātniekus, kā arī kļuvusi par vietu, kur zinātnes sasniegumi tiek apspriesti gan ar uzņēmējiem un dažādu tautsaimniecības nozaru līderiem, gan ar zinātniekiem no dažādām ārvalstu zinātniskām institūcijām.

Konferencē aicināti piedalīties visi interesenti – studenti, mācībspēki un pētnieki no visām Latvijas augstskolām, zinātniskajām institūcijām, uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kā arī ārvalstu speciālisti starptautiskajās konferences sekcijās. Laipni aicināti visi interesenti gan kā dalībnieki ar referātiem, gan kā klausītāji un diskusiju dalībnieki.

TIEŠRAIDE

Vairāk informācijas konferences vietnē

Dalīties

Saistītais saturs

LU 79. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ
08.02.2021.

LU 79. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ

LU 79. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ
01.02.2021.

LU 79. starptautiskās zinātniskās konferences programma šonedēļ