No 2. līdz 5. septembrim Latvijas Universitāte (LU) Sarunu festivāla LAMPA ietvaros organizēs vairākas diskusijas LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, kuras būs iespējams apmeklēt arī klātienē, kā arī piektdienas vakarā visi dejotgribētāji varēs izdejoties Web diskotēkā  "Spoku Kuģis tieši Lampā".

Latvijas Universitāte festivālā LAMPA piedalās jau piekto gadu, taču LU pārstāvji festivāla diskusijās ir piedalījušies jau kopš pasākuma pirmsākumiem. Šogad atšķirībā no citiem gadiem festivāls norisināsies tiešraidē un šaurā lokā klātienē vairākās festivāla studijās, starp kurām būs arī LU studija – Zinātņu māja. Festivāla virstēma ir “kopā”, jo mēs ticam, ka, apvienojot spēkus, var panākt vairāk.

Festivāla pirmajā dienā 2. septembrī plkst. 16.00 LU organizēs diskusiju  "Kā rūpēties par redzi — ar skaidru fokusu nākotnē", kurā LU eksperti pastāstīs, kā rūpēties par savu redzi un kā to aizsargāt no zilās gaismas, jo pēdējā laikā ekrāni ir kļuvuši par mūsu ikdienu. Darbā lūkojamies datorā, mājās televizorā vai planšetdatorā un tam visam pa vidu vēl viedtālrunis.

Otrajā dienā 3. septembrī plkst. 16.00 Zinātņu mājas studijā norisināsies LU studentu Biznesa inkubatora diskusija "Universitāte kā daļa no Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas". Pasaules piemēri rāda, ka studiju laikos universitātes saviem studentiem ārpus mācībām piedāvā dažādas aktivitātes, piemēram, arī palīdz attīstīt uzņēmēja garu studentos un palīdz studentiem komercializēt savas idejas. Diskusijas dalībnieki runās par to, kāda ir universitātes nostāja, un kas tiek darīts, lai students no universitātes izietu ne tikai kā darba ņēmējs, bet būtu gatavs arī pats darba tirgū startēt ar savām idejām. Vai universitātei vajag šo tendenci attīstīt un kāds pienesums no tā rodas Latvijas jaunuzņēmumu un uzņēmējdarbības ekosistēmai?

4. septembrī plkst. 16.00 LU norisināsies diskusija "Tehnoloģiju ķīlnieki vol.2". Tehnoloģijas attīstās neticami straujā ātrumā un ne tikai padara mūsu dzīvi vieglāku, bet arī slēpj daudz nezināmā. Lai atrastu īsto līdzsvaru starp tehnoloģiju radītajām iespējām un draudiem, ir nepieciešamas arvien jaunas zināšanas un prasmes, drosmīgi lēmumi un radoši risinājumi. Diskusijā piedalīsies vairāki tehnoloģiju entuziasti, kuri meklēs atbildes uz jautājumiem: Vai Tu esi tehnoloģiju pavēlnieks vai ķīlnieks? Kur ir robeža starp ieguvumu un zaudējumu?

Savukārt 4. septembra pašā vakarā plkst. 23.00 notiks Web diskotēka "Spoku Kuģis tieši Lampā". Reiz pašā Rīgas sirdī daudzus gadus pastāvēja mūzikas klubs NABAKLAB. Tā fiziskā pastāvēšana beigusies, bet laiku pa laikam — nu jau kā Spoku kuģis — tas parādās ne tikai Rīgas ārēs, bet arī citos Latvijas plašumos. Līdz šim tas ir piestājis, piemēram, Jelgavā, Ozolniekos, Pāvilostā, Liepājā, Vaidavā u.c.. Kur tas būs piestājis Sarunu festivāla ”Lampa” laikā — tas būs  pārsteigums, ko noteiks laika apstākļu, mēness fāzes un gaisa spiediena simbioze. Skatīsimies, kurš ķersies pie kuģa muzikālās vinila stūres, bet skaidrs ir viens — dejas būs!

Festivāla noslēdzošajā dienā 5. septembrī plkst. 16.00 LU Juridiskās fakultātes studenti un absolventi piedāvās noskatīties "Tiesas procesa izspēli tiešsaistē", kuras pamatā būs tiesisks strīds, kam būs praktiska un aktuāla nozīme. Izspēles mērķis ir nodemonstrēt alternatīvas tiesas procesa aizvadīšanai telpās. Šis risinājums arvien biežāk tiek pielietots gan no tiesu (jo īpaši Covid laikā), gan arī šķīrējtiesu puses.

Diskusijas būs skatāmas tiešraidē LU portālā, LU facebook kontā, LU youtube kontā un klausāmas arī Radio NABA. 

Portāla tiešraide 

Laipni aicināti visi interesenti!

Diskusiju apmeklētāju skaits ir ierobežots. Ierodoties uz pasākumu, būs nepieciešams reģistrēties norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktus, lai ievērotu visus epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Dalīties

Saistītais saturs

LU ar plašu diskusiju programmu aizvada sarunu festivālu “LAMPA”
07.09.2020.

LU ar plašu diskusiju programmu aizvada sarunu festivālu “LAMPA”