No 12. līdz 16. augustam notiks pieteikumu iesniegšana doktorantūras studijām Latvijas Universitātē (LU).

Doktora studijas ir iespēja apliecināt savas spējas zinātniskajā darbībā, tā ir arī iespēja gan paplašināt redzesloku izvēlētajā nozarē, gan palūkoties uz pasaulē notiekošo no zinātniskā viedokļa, pārliecināts Ekonomikas doktora studiju programmas students Lauris Gruntmanis.

Viņš skaidro, ka doktora studijās papildu priekšmetu apguvei liela nozīme ir studenta akadēmiskajām aktivitātēm – jāsagatavo zinātniskie raksti, jāuzstājas konferencēs un jāgūst pedagoģiskā prakse augstskolā. Aktivitātes papildus priekšmetu apguvei nosaka un izvēlas pats doktorants, tāpēc doktora studijas saistās ar studenta patstāvīgu darba plānošanu un organizēšanu.

“Doktora studijas noteikti var noderēt ne tikai akadēmiskajā darbā, bet arī turpmākajā karjeras attīstībā un ikdienas dzīvē. Studiju laikā tiek apgūtas jaunas zināšanas par informācijas ieguvi un apstrādi, kā arī nostiprinātas prasmes uzstājoties publikas priekšā un prezentējot savus pētījumu rezultātus. Motivēti, draudzīgi kursabiedri un atsaucīgs personāls ir mana pieredze,” par doktora studijām LU stāsta L. Gruntmanis.   

Pieteikumu iesniegšana doktorantūrā notiks LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 114. telpā. Iesniedzot pieteikumu, līdzi jāņem nepieciešamie dokumenti, kā arī jāsamaksā pieteikšanās maksa 30 eiro.

Pēc pieteikumu iesniegšanas topošie doktoranti tiks uzaicināti uz pārrunām. Pārrunu grafiku skatīt šeit.

Rezultāti tiks paziņoti LU fakultātēs līdz 20. septembrim.

Savukārt reģistrēšanās studijām notiks Studiju departamentā, Raiņa bulvārī 19, 114. telpā no 23. septembrim līdz 26. septembrim.

Informāciju par uzņemšanas prasībām un kritērijiem skatīt šeit.

Studijas doktorantūras studentiem sākas oktobrī.

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātē turpinās studentu uzņemšana
31.07.2019.

Latvijas Universitātē turpinās studentu uzņemšana