Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Trešdien, 29. maijā, plkst. 15.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā Raiņa bulvārī 19 notiks LU rektora prof. Gundara Bērziņa inaugurācijas ceremonija, kurā viņš dos svinīgo zvērestu kalpot Alma Mater, Zinātnei un Tēvzemei, bet LU Satversmes sapulces priekšsēdētāja prof. Zanda Rubene rektoram uzliks amata ķēdi. Pasākumā, kuru noslēgs teologa Jura Rubeņa runa Latvijas nākamībai, piedalīsies vairāk nekā 300 pašmāju un ārvalstu viesu.

Svinīgajā ceremonijā, kuru vadīs aktieris Jēkabs Reinis, klātesošos viesus uzrunās LU Padomes priekšsēdētājs prof. Mārcis Auziņš, LU Senāta priekšsēdētāja prof. Dace Balode un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Tāpat rektoru sveiks LU Senioru kluba, Studentu padomes, Absolventu kluba un mecenātu pārstāvji, kā arī studentu un studenšu korporācijas.

Sanākušos ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs pianiste Agnese Egliņa un LU kori “Juventus” un “DeCoro”, kā arī Jānis Aišpurs un grupa “The Sound Poets”.

Pasākumā piedalīsies gan ministri un valsts pārvaldes iestāžu vadītāji, gan augstskolu un zinātnisko institūciju pārstāvji un LU saime.

LU Satversmes sapulce prof. Gundaru Bērziņu LU rektora amatā ievēlēja šī gada 1. martā un amata pienākumus viņš sāka pildīt šī gada 27. martā. Gundars Bērziņam ir doktora grāds vadībzinātnē (Dr. sc. admin.), viņš ir LU vadošais pētnieks un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. LU viņš strādā kopš 2000. gada, 2003. gadā viņš  kļuva par LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) izpilddirektoru. Vēlāk, no 2008. līdz 2010. gadam, viņš bija LU Finanšu un uzskaites departamenta direktors un pēc tam ieņēma LU kanclera amatu. 2018. gadā G. Bērziņš kļuva par profesoru. Pirms ievēlēšanas Universitātes rektora amatā, kopš 2016. gada viņš bija LU BVEF dekāns. No 2019. līdz 2021. gadam viņš bija AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs. 2023. gadā Gundars Bērziņš pildīja arī Valsts prezidenta ārštata padomnieka Latvijas konkurētspējas un ekonomikas jautājumos un Saeimas eksperta pienākumus.

LU rektoru uz četru gadu termiņu ievēl LU Satversmes sapulce, kas sastāv no 200 locekļiem - LU darbiniekiem, studentiem un akadēmiskā personāla.

Dalīties

Saistītais saturs

Svinīgā ceremonijā inaugurēts Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš
30.05.2024.

Svinīgā ceremonijā inaugurēts Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš

Amatā stājas jaunais Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš
27.03.2024.

Amatā stājas jaunais Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš

Par jauno Latvijas Universitātes rektoru ievēlēts Gundars Bērziņš
01.03.2024.

Par jauno Latvijas Universitātes rektoru ievēlēts Gundars Bērziņš