Kā saglabāt darbspēju, motivāciju un teicamu emocionālo labsajūtu sarežģītās dzīves situācijās? Tas reizēm ir nopietns izaicinājums. 25. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) darbinieki un studenti aicināti pievienoties “Emocionālās veselības dienas” bezmaksas nodarbībās, lai praktiski iepazītu dažādus veidus, kā parūpēties par sevi un savu emocionālo labsajūtu.

"Emocionālās veselības dienas" pasākumi notiks LU Akadēmiskajā centra Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, Rīgā – 108. un 109. auditorijās. Reģistrēt savu dalību aicinām šeit. 

"Emocionālās veselības diena" ir diena, kas veltīta zināšanu un prasmju apguvei rūpēs par savu emocionālo labsajūtu. Dienas laikā piedāvātie semināri sniegs ieskatu un praktiskus padomus, kas palīdzēs izprast emocijas, mazināt stresa izpausmes un uzlabot pašapziņu. “Nav svarīgi, vai esat saskārušies ar emocionālām grūtībām vai vienkārši vēlaties attīstīt savu personību – šīs nodarbības ir domātas ikkatram, kurš vēlas uzlabot savu emocionālo labklājību,” akcentē MG.sc.soc., Ba. phsych. Dace Siliņa, LU Karjeras centra karjeras konsultante, izaugsmes veicinātāja un “Emocionālās veselības dienas” pasākuma organizatore.  

Gan studiju process, gan profesionālās darba gaitas nereti saistās ar spriedzi un dažādām grūtībām, tādēl LU Karjeras centrs “Emocionālajā veselības dienā” piedāvā 6 praktiskas nodarbības par dažādām tēmām un metodēm – uzzini, kā parūpēties par savu emocionālo labsajūtu un sajūti dažādu metožu pielietojuma vērtību.  

Plkst. 14.10 

Kas ir “manas vērtības”, kuras ceļ spārnos? Kā tās atpazīt? Nodarbībā “Manas vērtības – tās ceļ mani spārnos!” ielūkojies savā dzīvē un ar jautājumiem, tēliem un dinamiskiem uzdevumiem apzinies, ieraugi un sajūti savas vērtības un to, kā šo vērtību klātesamību pastiprināt savā ikdienā. Nodarbību vadīs Dace Siliņa, tā notiks LU Dabas mājas 109. auditorijā.  

Kas ir veselīgs pašvērtējums? Nodarbībā “Sarunas par pašvērtējumu” gaidāms praktisks uzdevums sava pašvērtējuma dziļākai izpratnei un stiprināšanai: izmantojot metaforiski asociatīvās kārtis, ikvienam būs iespēja padomāt un noformulēt – kāds ir viņu pašvērtējums šobrīd un kādu to vēlētos nākotnē. Nodarbību vadīs Līga Valinka, Mag.Psych., MBA, psiholoģe, karjeras konsultante, personības izaugsmes trenere – LU Dabas mājas 108. auditorijā. 

Plkst. 15.30  

Mūsdienu aizņemtajā pasaulē, kurā dominē darbs, studijas un dažādi citi pienākumi, ģimene un attiecības nereti paliek otrajā plānā. Kā atpazīt kļūdas savstarpējā komunikācijā? Kā pielāgoties un mazināt iespējamos šķēršļus komunikācijā ar saviem tuvākajiem? Kā iemācīties atvainoties un uzklausīt otru? To visu varēs apgūt nodarbībā "Emocionālā labklājība attiecībās", kas norisināsies Lindas Karoles, LU Profesionālās maģistrantūras 2. kursa studentes, LU Psiholoģiskās palīdzības centra konsultantes pavadībā – LU Dabas mājas 109. auditorijā. 

Kādi ir riska faktori izdegšanai? Kā  šo problēmu atpazīt un ko ar to darīt? Gandrīz ikviens kaut reizi ir dzirdējis par izdegšanas sindromu saistībā ar darbu, mācībām vai rūpēs par citiem, tādēl nodarbībā "Palīgā! Kā neizdegt?" varēs iepazīt metodi “Līdzsvara aplis”, aprunājoties par individuālo resursu apzināšanos un rūpēšanos par sevi ar nodarbības vadītāju Annu Oļhovu, LU Profesionālās psiholoģijas maģistrantūras 2. kursa studenti – LU Dabas mājas 108. auditorijā.  

Plkst. 17.00 

Drosmīgi uzlūko un apzini savas emocijas! Emociju apzināšanās un to vadīšana var būt sarežģīts un reizēm pat nesaprotams process. Nodarbībā "Nebaidies!" varēs izpētīt, vai un kā savas emocijas ir iespējams vadīt un kādas emociju vadīšanas stratēģijas darbojas vislabāk. Nodarbībā paredzēts darbs grupās, izmantojot asociatīvās kārtis “Ēna”. Nodarbības dalībnieki tiks aicināti dalīties ar savām atziņām un refleksiju. Nodarbību vadīs Dace Siliņa, LU Dabas mājas 109. auditorijā.  

Vai esi kādreiz izjutis satraukumu, trauksmi vai bažas? Vai raizes par ikdienas darbiem un uzdevumiem neļauj aizmigt? Savu ķermeni un prātu varēs atslābināt nodarbībā “Esi sava prāta, emociju un ķermeņa pavēlnieks!”, vienlaicīgi iepazīstoties ar Progresīvās muskuļu relaksācijas būtību. Dalībnieki iegūsūs teorētisku skaidrojumu kā tieši darbs ar ķermeni un muskuļiem palīdz mazināt stresu un Ingas Smirnovas, LU Profesionālās psiholoģijas maģistrantūras 2. kursa studentes, LU Psiholoģiskās palīdzības centra konsultantes pavadībā praktiski varēs iepazīt šīs metodes būtību un izbaudīt tās iedarbību. Nodarbība norisināsies  LU Dabas mājas 108. auditorijā.   

Plašāk ar “Emocionālās veselības dienas” programmu un aktualitātēm var iepazīsties LU Karjeras centra mājaslapā.  

Dalīties

Saistītais saturs

Kas es esmu? Izzini sevi un izproti cilvēku atšķirības
02.04.2024.

Kas es esmu? Izzini sevi un izproti cilvēku atšķirības