Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes (LU) Padome amatā apstiprinājusi trīs prorektorus, kas darba pienākumus sāk pildīt šodien, 3. aprīlī. Par studiju prorektori iecelta prof. Kristīne Strada-Rozenberga. Par zinātņu prorektoru iecelts asoc. prof. Guntars Kitenbergs, savukārt par attīstības prorektoru - Enno Ence.  

Prof. Kristīne Strada-Rozenberga ir zvērināta advokāte, krimināltiesību eksperte, līdz šim pildījusi LU Juridiskās fakultātes dekānes pienākumus. Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā apbalvota ar Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu, Augstākās tiesas Atzinības rakstu un Tieslietu sistēmas Otrās pakāpes goda zīmi un Iekšlietu ministrijas Goda zīmi (Zelta), kā arī saņēmusi LU Studentu padomes un citus apbalvojumus. Profesore ir vairāk nekā 120 tiesību zinātnes, pamatā kriminālprocesa jautājumiem veltītu zinātnisko publikāciju un monogrāfiju, autore.  

Asoc. prof. un fizikas zinātņu doktors Guntars Kitenbergs ir LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) vadošais pētnieks un docētājs. LU Cietvielu fizikas institūta Zinātniskās padomes loceklis un virknes starptautisku pētījumu projektu vadītājs un dalībnieks, kā arī desmitiem zinātnisko un populārzinātnisko publikāciju autors. 

Enno Ence ir Latvijā zināms uzņēmējs un zīmola “Milzu!” izveidotājs un ilggadējs uzņēmuma vadītājs, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Biznesa skolas lektors. Aktīvi darbojies dažādās uzņēmēju organizācijās, tai skaitā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta padomē. Pašlaik ir ceļā uz doktora grāda iegūšanu ekonomikā. 

Dalīties

Saistītais saturs

Amatā stājas jaunais Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš
27.03.2024.

Amatā stājas jaunais Latvijas Universitātes rektors Gundars Bērziņš