Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Šonedēļ, no 18. līdz 23. martam, Latvijas Universitātē (LU) Rīgā un filiālēs visā Latvijā – Alūksnē, Cēsīs, Bauskā, Kuldīgā, Tukumā, Jēkabpilī un Madonā – notiek Atvērto durvju nedēļa. Uzzināt par studiju iespējām apmeklētāji aicināti bez iepriekšējas reģistrācijas. Šodien, 21. martā, LU filiālēs Alūksnē, Kuldīgā un Tukumā var uzzināt visu par iespējām kļūt par pedagogu, un Rīgā durvis ver dabaszinātņu, sociālo zinātņu un medicīnas un veselības zinātņu mācībspēki. 

LU Alūksnes filiālē (Pils ielā 21) no plkst. 9.00 līdz 13.00 gaidīs pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” un profesionālā bakalaura studiju programmas “Sākumizglītības skolotājs” pārstāvji, sniedzot iespēju uzzināt par pedagoģijas studiju programmām un studiju procesu, ko īsteno filiālē. 

No plkst. 10.00 līdz 16.00 LU Tukuma filiālē (Pils ielā 14) būs iespēja pievienoties lekcijās, satikt studentus un uzzināt visu par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmām “Pirmsskolas skolotājs” un “Sporta treneris”, un profesionālā bakalaura studiju programmu “Sākumizglītības skolotājs”. 

Savukārt LU Kuldīgas filiāle (Kalna ielā 19) durvis vērs plkst. 12.00–16.00. Filiāles darbinieki pastāstīs, kā norit studiju process un aicinās doties ekskursijā pa filiāles telpām, satiekot studentus un mācībspēkus pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmās “Pirmsskolas skolotājs” un “Sporta treneris”, un profesionālā bakalaura studiju programmā “Sākumizglītības skolotājs”. 

Rīgā studētgribētāji aicināti viesoties trīs LU ēkās. Raiņa bulvārī 19 no plkst. 14.30 līdz 16.30 interesentus uzņems bakalaura līmeņa studiju programmu "Datorzinātnes", "Programmēšana un datortīklu administrēšana", "Datorzinātnes" (angļu valodā) un “Dubultdiploma studiju programma datorzinātnēs” (“Dual Award Programme in Computer Science") studenti un mācībspēki.  

Aspazijas bulvārī 5 topošie sociālo zinātņu speciālisti plkst. 15.00–17.00 aicināti iepazīt bakalaura līmeņa studiju programmas "Biznesa vadība" (latviešu un angļu valodās), "E-biznesa vadība", "Ekonomika", "Finanšu menedžments", "Grāmatvedība, analīze un audits", "Industriālā inženierija un vadība" (latviešu un angļu valodās) un "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" (latviešu un angļu valodās). 

Medicīnas un veselības zinātnēs ieinteresētie no plkst. 15.00 līdz 17.00 būs gaidīti LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā (Jelgavas ielā 3). Tur būs iespēja iepazīst studiju programmu bakalaura līmeņa un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Ārstniecība" (latviešu un angļu valodās),  "Farmācija", "Māszinības", "Radiogrāfija" un "Zobārstniecība" (angļu valodā) saturu un izzināt uzņemšanas prasības studijām veselības aprūpes nozarē, kā arī pievienoties ekskursijā pa LU Zinātņu māju, lai uzzinātu, kā noris topošo ārstu, māsu, farmaceitu, radiogrāferu un zobārstu studijas. 

Turpmākajās dienās Atvērto durvju nedēļas laikā līdz 23. martam būs iespēja uzzināt arī par citām LU studiju programmām – humanitāro, dabaszinātņu un sociālo zinātņu nozarēs. 

Pasākumu programma skatāma LU.lv portāla sadaļā “Pasākumi skolēniem”. 

Dalīties

Saistītais saturs

Durvis ir vaļā! Nāc iekšā! – aicina Latvijas Universitātes “Atvērto durvju nedēļa”
06.03.2024.

Durvis ir vaļā! Nāc iekšā! – aicina Latvijas Universitātes “Atvērto durvju nedēļa”