Pirmdien, 11. martā, Latvijas Universitātes (LU) Padome uzklausīja LU Satversmes sapulces vēlēšanu komisijas ziņojumu par saņemtajiem iebildumiem par LU rektora vēlēšanu norisi. LU Padome, izvērtējot saņemto informāciju, secināja, ka LU rektora vēlēšanas noritējušas korekti un pārkāpumi nav saskatāmi. 

“Izskatot saņemto pieteikumu, kurā lūgts izvērtēt LU rektora vēlēšanu norisi šī gada 1. martā, padome secinājusi, ka to norise bijusi atbilstoša nolikumam un pamata bažām par pārkāpumiem to norisē nav. Profesors Gundars Bērziņš ir ievēlēts leģitīmi un nešaubīgi,” LU Padomes lēmumu komentē tās priekšsēdētājs profesors Ivars Kalviņš. 

“LU Padome rūpīgi sekoja līdz visam jaunā rektora izvēles procesam – sākot jau ar kandidātu atlasi un beidzot ar pašām vēlēšanām 1. martā. Process ir bijis rūpīgi un pārdomāti organizēts, atbilstoši LU un ārējiem normatīvajiem aktiem,” tā prof. I. Kalviņš.

Atgādinām, ka Gundars Bērziņš ar LU Satversmes sapulces balsu vairākumu pārspēja otru LU rektora amata kandidātu – LU profesori Signi Bāliņu. Jauno rektoru ievēlēja otrajā vēlēšanu kārtā, kur par Gundaru Bērziņu atdotas 106 balsis “PAR”, saņemtas 78 balsis “PRET”. Viens vēlēšanu biļetens tika atzīts par nederīgu.  

Pirmajā vēlēšanu kārtā jaunais rektors saņēma 88 LU Satversmes sapulces pārstāvju balsis “PAR” un 96 – “PRET”. Savukārt Signe Bāliņa saņēma 84 balsis “PAR” un 100 balsis “PRET”. Četri vēlēšanu biļeteni tika atzīti par nederīgiem.  

Dalīties

Saistītais saturs

LU Padome: LU rektora vēlēšanas ir noritējušas korekti
14.03.2024.

LU Padome: LU rektora vēlēšanas ir noritējušas korekti

Par jauno Latvijas Universitātes rektoru ievēlēts Gundars Bērziņš
01.03.2024.

Par jauno Latvijas Universitātes rektoru ievēlēts Gundars Bērziņš