Latvijas Universitātes (LU) Padome š.g. 6. martā saņēma studējošā R. Turņa (turpmāk – iesniedzējs) “Iesniegumu par LU atbildi uz manu sūdzību ”Par nereģistrētiem 10 delegātu mandātiem, kas izšķīra rektora vēlēšanu 1. kārtas rezultātu”, kas adresēts izglītības un zinātnes ministrei A.Čakšai un Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājai, kā arī cita starpā informācijai LU Padomes priekšsēdētājam Ivaram Kalviņam.

Lai arī iesniegumā norādītie fakti, argumenti un jautājumi ir adresēti izglītības un zinātnes ministrei un Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājai, LU Padome ar iesniegumu ir iepazinusies, tajā skaitā Padome ir iepazinusies ar LU Satversmes sapulces priekšsēdētājas Zandas Rubenes un Satversmes sapulces vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Andra Sarnoviča sniegto atbildi iesniedzējam.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LU Padome pieņem iesniedzēja iesniegumu zināšanai un pievienojas LU Satversmes sapulces priekšsēdētājas Z. Rubenes un Satversmes sapulces vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja A. Sarnoviča 2024. gada 5. marta vēstulē paustajam viedoklim par pārkāpumu neesamību LU 2024. gada 1.marta Satversmes sapulces sēdes organizācijas procesā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Padomes priekšsēdētājs: LU rektora vēlēšanu rezultāti ir leģitīmi
14.03.2024.

LU Padomes priekšsēdētājs: LU rektora vēlēšanu rezultāti ir leģitīmi