Foto: Publicitātes attēls.

3. decembra vakarā plkst. 21.00 TV24 ēterā būs skatāma raidījuma “Alma Mater” otrā sērija. Tajā raidījuma vadītājs Māris Zanders sarunā ar Latvijas Universitātes (LU) Administrācijas vadītāju Andri Sarnoviču un LU Ekopadomes priekšsēdētāju Renāru Kairi spriedīs par universitātes ilgtspējīgas attīstības mērķiem un nupat izziņotās universitātes konsolidācijas ietekmi uz tiem.

“Runājot par attīstību, ir svarīgi saskatīt universitātes lomu arī plašākā kontekstā. Būtiski, ka izvirzītos mērķus spējam sasniegt ne tikai šodien, bet arī rīt, un ir skaidrs, ka universitāte pastāvēs un turpinās attīstīties. Kādu iespaidu tā atstās uz sabiedrību un vidi? Kāda attieksme sabiedrībā veidosies pret ilgtspējības vērtībām? – universitāte ir īstā institūcija, kurai ar to ir jānodarbojas. Savā ikdienā mēs darām visu, lai ikvienam ar augstskolu saistītajam sabiedrības loceklim parādītu, ka mēs par ilgtspējību ne tikai domājam un runājam, bet to arī praktizējam,” iezīmē Andris Sarnovičs. “LU konsolidācija ir demokrātisks process, kurā ir iesaistīta un uzklausīta ļoti plaša sabiedrības daļa. Būtiski uz struktūru raudzīties kā uz instrumentu, kuram ir daudz potenciāla ilgtspējīgai attīstībai un izaugsmei.” 

“Ilgtspējības jautājumos LU ir kļuvusi par iniciatoru pārmaiņām sociālajā, ekonomiskajā, cilvēktiesību, vides un ekoloģijas aspektu jomās, un šīs iniciatīvas iekļaujam universitātes pamatdarbībā. Universitāte šajos jautājumos ir kā “bāka”, kuras uzdevums ir nevis būt teoriju izplatītājam, bet aktīvi veidot vispārēju izpratni. LU savā būtībā ir viens no mazākiem lokiem, kas ietilpst daudzos plašākos – Apvienoto Nāciju Organizācijā, Eiropas Savienībā, Latvijā, augstskolu aliansēs. Iekšējā augstskolas konsolidācija ir loģisks ieguvums darbam ar LU Ekopadomes kompetencē esošajiem jautājumiem,” raidījumā skaidro Renārs Kairis.  

Diskusiju raidījuma “Alma Mater”, kas tapis sadarbībā ar LU, mērķis ir skatīt augstākajā izglītībā aktuālos tematus – augstskolu reformu, strukturālos izaicinājumus, identificēt “klupšanas akmeņus” un kopīgiem spēkiem meklēt atbildes uz dažnedažādiem ar augstāko izglītību un universitāti saistītiem jautājumiem. Raidījums TV24 ēterā skatāms katru otro svētdienu plkst. 21.00 ar atkārtojumu trešdienās plkst. 15.00 un ceturtdienās plkst. 11.00. 

Pirmajā raidījumā, kas ēterā bija skatāms 19. novembrī, LU Padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš un LU Senāta priekšsēdētāja Dace Balode diskutēja par LU rektora vēlēšanām un citiem aktuāliem tematiem. Raidījuma ierakstu var noskatīties XTV.lv arhīvā

Dalīties

Saistītais saturs

Mēs paši esam iniciatori pārmaiņām
05.12.2023.

Mēs paši esam iniciatori pārmaiņām

Kā atrast labāko no labākajiem? “Alma Mater” raidījumā par rektora vēlēšanām
22.11.2023.

Kā atrast labāko no labākajiem? “Alma Mater” raidījumā par rektora vēlēšanām

“Alma Mater” – jauns TV24 raidījumu cikls par augstāko izglītību
16.11.2023.

“Alma Mater” – jauns TV24 raidījumu cikls par augstāko izglītību