© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Visi Latvijas Universitātes (LU) studenti ir aicināti novērtēt un pilnveidot savas digitālās prasmes, pievienojoties kursam “DIGITEKA: Digitālo kompetenču pašvērtējums un pilnveide”. Šo iespēju piedāvā LU Inovāciju centrs LUMIC sadarbībā ar LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmu projektā “Digitalizācijas iniciatīvas studējošo iesaistei un studiju kvalitātes pilnveidei Latvijas Universitātē un projekta sadarbības partneru augstskolās”.

Izprotot, kā izmantot digitālos rīkus, studenti var uzlabot savas pētniecības prasmes un mācīties efektīvāk. Digitālie rīki un resursi nodrošina piekļuvi milzīgam informācijas apjomam, interaktīviem mācību materiāliem un sadarbības platformām. Laicīgi attīstot šīs prasmes, studenti var tikt labāk sagatavoti nākotnes profesionālajām iespējām.

Lai to veiktu:

  1. Jāizpilda pašnovērtējuma tests (15-20 minūtes), lai novērtētu pašreizējo zināšanu līmeni un noteiktu, kurās jomās ir nepieciešama pilnveide.
  2. Pēc testa aizpildīšanas būs iespējams pašreģistrēties vienā vai vairākos no 11 piedāvātajiem kursiem, kuri vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un mācību mērķiem.

Apgūstot šo kursus, iegūsiet nepieciešamās prasmes darbā ar biroja programmatūru un datu analīzi,  uzzināsiet, kā efektīvi sadarboties, izmantojot mākoņtehnoloģijas un kopīgas platformas, attīstīsiet spēju analizēt, interpretēt un vērtēt informāciju, iemācīsieties radīt vizuāli un informatīvi bagātīgas prezentācijas, video un multimediju saturu.

Lai piekļūtu kursam, izmantojiet šo saiti.

Ja rodas kādi jautājumi vai nepieciešama papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar mums lumic@lu.lv.

Latvijas Universitāte, sadarbojoties ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju  universitāti, Vidzemes augstskolu, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, Transporta un sakaru institūtu un trim nozares partneriem – Tilde, Baltijas datoru akadēmija un Datorzinību centrs, īsteno projektu “Digitalizācijas iniciatīvas studējošo iesaistei un studiju kvalitātes pilnveidei Latvijas Universitātē un projekta sadarbības partneru augstskolās” (Nr. 8.2.3.0/22/A/006), kura mērķis ir sagatavot digitālos studiju kursu materiālus, lai veicinātu studentu digitālo prasmju attīstību.

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.  

Dalīties