Septembrī ar virkni svētku pasākumu Latvijas Universitātē (LU) tiks atzīmēta augstskolas dibināšanas 104. gadadiena. Šogad pasākumos īpaša uzmanība ir vērsta uz augstskolu pārvaldības, informācijpratības un ilgtspējīgas attīstības tēmām, tiecoties uz izcilību zinātnē un sekmējot sabiedrības izaugsmi un labbūtību. Gaidāmas arī dažādas LU Studentu padomes rīkotas aktivitātes studentiem, absolventiem un Universitātes draugiem.

23. septembrī no plkst. 9.00 visas dienas garumā ikviens interesents aicināts uz pasākumu "Atver! LU" LU Akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1. Pasākuma laikā tiks atklāta āra trenažieru zona un strītbola laukums, un būs iespēja piedalīties dažādās citās sportiskās un izzinošās aktivitātēs. Līdz pat semestra beigām ikviens varēs brīvi izmantot āra trenažieru zonu un strītbola laukumu, kā arī sestdienās bez maksas apmeklēt jogas nodarbības un visaptverošus funkcionālus treniņus – bodyart.

Otrdien, 26. septembrī, plkst. 13.00 norisināsies rektoru diskusija “Misija – rektors”. Izklaidējoši izglītojošā diskusijā par rektora lomu, kā arī par ikdienas izaicinājumiem piedalīsies Latvijas augstskolu rektori, daloties savā pieredzē un redzējumā par rektora misiju augstskolas attīstībā. Sarunu vadīs neērto jautājumu uzdošanā pieredzējušais runasvīrs Jānis Skutelis. Diskusija ikvienam interesentam būs skatāma tiešraidē portālā www.lu.lv.

Trešdien, 27. septembrī, notiks informācijpratības un akadēmiskā godīguma tēmām veltīti pasākumi. LU Zinātņu mājā no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.30 norisināsies debates "Godīgi par akadēmisko godīgumu", kuras moderēs LU Dzīvības un medicīnas zinātņu ētikas komitejas priekšsēdētāja, LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska, pirms debatēm sniedzot tematisku ievadlekciju.

Savukārt pēcpusdienā plkst. 14.00 notiks ideju konference “Informācija, puspatiesība, meli – kas ir kas?”, kuru atklās LU rektors prof. Indriķis Muižnieks. Konference pulcēs dažādu nozaru ekspertus, iezīmējot aktuālos informācijpratības izaicinājumus pasaulē, tostarp mākslīgā intelekta lomu informācijas telpā un ar to saistītos drošības jautājumus, medijpratības nozīmi sabiedrībā un informācijas lomu korporatīvajā pārvaldībā. Abus pasākums ikviens interesents varēs vērot tiešsaistē portālā www.lu.lv.

Universitātes dibināšanas gadadienu, ceturtdienu, 28. septembri, LU Mazajā aulā plkst. 10.00 ievadīs svētbrīdis – ekumeniskais dievkalpojums. Plkst. 12.00 LU Lielajā aulā ikviens LU darbinieks un viesi gaidīti svinīgajā LU Senāta sēdē, kurā godinās LU profesorus, kuriem piešķirts emeritus profesora goda nosaukums, kā arī promocijas ceremonijā sveiks doktora grāda ieguvējus.

Piektdien, 29. septembrī, LU Akadēmiskajā centrā notiks Zinātnieku nakts pasākumi, raugoties uz zinātnieku darbu ar jautājumu – ko zinātne dod sabiedrībai? Zinātnieku nakts laikā LU Ekopadome vērsīs uzmanību uz ilgtspējas sekmēšanu sabiedrībā ar zinātnes ieguldījumu, ietverot tādus aktuālus jautājumus kā pārtikas pārpalikumi/atkritumi un to samazināšana.

Plkst. 20.00 plašā LU saime mīļi gaidīta jubilejas svinībās “Iedvesmas vakars” LU Lielajā aulā. Pasākuma viesus sagaidīs aizraujoši Rīgas cirka mākslinieku priekšnesumi. Ar sirsnīgu sveicienu klātesošos iepriecinās LU kopkoris un pūtēju orķestris, un muzikālo piedzīvojumu turpinās Intars Busulis un Abonementa orķestris. Par deju ritmiem un pozitīvu gaisotni parūpēsies DJ ALLVISS.

Ikviens ir aicināts dalīties ar pasākumos dzirdētajām atziņām un piedzīvoto sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #LU104. 

 

Dalīties

Saistītais saturs

LU ieskandina jubilejas nedēļu jaunās Sporta mājas gaidās
25.09.2023.

LU ieskandina jubilejas nedēļu jaunās Sporta mājas gaidās

Veselā miesā – vesels gars: notiks pasākums “Atver! LU”
22.09.2023.

Veselā miesā – vesels gars: notiks pasākums “Atver! LU”

Latvijas Universitātē notiks debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu”
22.09.2023.

Latvijas Universitātē notiks debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu”