Nemainīgi kā iepriekšējos gados, sākoties 2023./2024. akadēmiskajam gadam, Latvijas Universitāte (LU) aicina aktīvus studentus kļūt par LU vēstnešiem un darboties studentu piesaistes aktivitātēs.

LU vēstnešiem tiks dota iespēja aktīvi līdzdarboties studentu piesaistes pasākumos – vidusskolu vizītēs visā Latvijā un citās aktivitātēs, kas norisināsies gan klātienē, gan attālināti.  

Vēstnešu programma ļaus paplašināt redzesloku, gūt pieredzi, uzstājoties publikas priekšā, kā arī uzlabot komunikācijas prasmes. Tā būs lieliska iespēja arī pašam labāk iepazīt Universitāti un izmantot LU sniegtās iespējas. 

Studenti no visām LU fakultātēm aicināti pieteikties aizpildot anketu: https://www.lu.lv/gribustudet/pieteiksanas-forma-lai-klutu-par-lu-vestnesi/.  

Ikvienam potenciālajam vēstnesim LU KD sniegs apmācības, lai uzlabotu savas uzstāšanās prasmes, kā arī nodrošinās ar jau sagatavotām prezentācijām un izdales materiāliem. 

Studenti, kas iepriekšējos gados darbojušies LU vēstnešu programmā, novērtē tās sniegtās iespējas un ieguvumus.  

Krists Eriņš: “Vēstnešiem nolēmu pievienoties, jo vēlējos iegūt pieredzi publiskajā runā, pārvarēt savas bailes, runājot publikas priekšā. Dalības rezultātā iepazinu pats savu Univesitāti daudz tuvāk un procesā bija jūtams arī, ka ieinteresēju skolēnus pievienoties LU saimei. Kā arī, pateicoties Vēstnešu programmai, esmu guvis iespēju strādāt LU, jomā, kurā studēju.” 

Kaspars Molls: “Mana izvēle pievienoties vēstnešu saimei pamatojama ar vēlmi iesaistīties jaunu studentu piesaistē, jo tieši mēs, jaunieši, varam vislabāk uzrunāt skolēnus un viņus ieinteresēt. LU piedāvā ļoti labu izglītību, kas var kalpot par atspēriena punktu daudzām lielām idejām un mērķiem. Tāpēc man ir gods un prieks pārstāvēt savu augstskolu, aicinot jauniešus studēt Universitātē.” 

Madara Smeltere: “Tā ir lieliska iespēja satikt un iepazīt darbīgus jauniešus, sastrādāties, apgūt un papildināt veiksmīgas prezentācijas prasmes. Tas ir lielisks veids kā izzināt visu par savu Universitāti un nest LU vārdu tālāk, tikties ar jauniešiem no dažādām Latvijas skolām un aicināt kļūt par nākamajiem studiju biedriem.” 

 

Pieteikumus gaidīsim līdz 1. oktobrim. 

Dalīties